Veszélyes útra léphet Európa: a francia elnök már atomfegyverekről vitázna

2024. április 27. 22:49

A francia elnök szerint meg kell vizsgálni, hogy milyen megoldások adhatnak valódi védelmet a kontinensnek.

2024. április 27. 22:49
Emmanuel Macron - Luiz Inacio Lula da Silva meeting in Brasilia

Nyitókép: Mateus Bonomi / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

„Kész vagyok megnyitni ezt a vitát” – jelentette ki Emmanuel Macron az akár atomfegyvereket is magában foglaló európai védelmi politikáról. A francia elnök pénteki interjújában kifejtette, szerinte meg kell vizsgálni, hogy milyen megoldások adhatnak a kontinensek valódi védelmet.

Azt is hozzátette, hogy Franciaország meg fogja őrizni kivételes helyzetét ezen a területen, ugyanakkor kész arra is, hogy méginkább hozzájáruljon Európa biztonságához. 

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a francia elnök csütörtökön a Sorbonne Egyetemen tartott előadásában arról beszélt, hogy Európának olyan védelempolitikára van szüksége, amely nem az Egyesült Államokra támaszkodik, és azt szorgalmazta, hogy a kontinens szerezze vissza stratégiai autonómiáját.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. április 28. 15:49
Teljesen hülyének tetszenek lenni?
gilou-au-clavier
2024. április 28. 13:18
Legyem atombombája a lengyeleknek, az ukránoknak és a románoknak végre!!! A magyarbőgicséléssel nem kell foglalkozni nagyon, megunják, aztán hazamennek,
BBrutus
2024. április 28. 12:10
Hm, most, hogy kiszorul a régi gyarmatairól, ahonnan évi több MRD EORO-t lopott, fontos lett Európa. A kontinens már nem a nagyok ligájában játszik. Benne Franciaország meg végképp nulla.
Namond
2024. április 28. 10:49
Macron talán az Unió határára rendelhetné a flottáját, védeni azt a határsértőktől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!