Fordulópont Brüsszelben: Magyarország nyerhet Von der Leyen kapitális hibája után

2024. május 13. 08:50

Az Európai Bizottság elnöke megpróbálta kioktatni Hszi Csin-pinget – szakértők szerint Brüsszel súlyos kompetenciaválsága a hatalom elmozdulását eredményezheti.

2024. május 13. 08:50

Nyitókép: AFP/Frederick Florin

Európa diplomáciai tengelye egyértelműen eltolódott Brüsszelből Budapestre – jelentette ki a Brussels Signalnak Philip Pilkington közgazdász, aki szerint ennek oka Brüsszel súlyos kompetenciaválsága.

A cikk felidézi, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök szerbiai és magyarországi látogatása előtt Franciaországban járt, ahol találkozott az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel is.

A német politikus kritizálta Kína kereskedelmi politikáját, megpróbálta kioktatni a kínai elnököt, amivel a szakértők szerint hatalmat stratégiai hibát követett el. Pilkington úgy véli, a Magyarország és Kína közötti megállapodás fordulópont az Európai Unió számára, amely a hatalom Brüsszelből való elmozdulását eredményezheti.

A lap egyébként a napokban összefoglalót készített arról, hogyan működik a kettős mérce Brüsszelben, és milyen igazságtalan bánásmódot alkalmaz az Európai Bizottság a tagállamok kormányaival szemben, mindössze szimpátia alapján.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 332 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2024. május 16. 20:35
Idióta, totálisan alkalmatlan vadbarmok.
Salitis
2024. május 15. 20:01
ostoba liba
salmonella
2024. május 15. 09:48
Erdogan nem véletlenül ültette oldalra a kanapéra, amikor náluk rontotta a levegőt.
Vladiszláb
2024. május 14. 14:05
Ursula van de Fízer (pénzen)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!