Ők indítottak támadást Magyarország ellen – magyar is van közöttük

2024. május 13. 09:38

A szélsőségesen magyarellenes Daniel Freund mellett egy momentumos EP-képviselő is azt követeli, hogy büntesse meg az Európai Bizottság Magyarországot.

2024. május 13. 09:38

Nyitókép: EP/Genevieve Engel

Orbán Viktor kiszorítaná Magyarországról a stratégiai ágazatokban működő uniós cégeket, ez pedig számos EU-s jogszabály nyilvánvaló megsértése – többek között erről írt levelet öt európai parlamenti képviselő Ursula von der Leyennek. A Der Spiegel beszámolója alapján a politikusok azt várják az Európai Bizottság elnökétől, hogy azonnal lépjen fel és büntesse meg a magyar kormányt.

A lap az ötből négy EP-képviselőre utalást tett: a szélsőségesen magyarellenes Daniel Freund névvel vállalta tettét, csatlakozott hozzá egy finn kereszténydemokrata és egy spanyol szocialista – valamint a liberális Renew Europe pártcsalád egyik magyar tagja.

Ennek a pártcsaládnak két momentumos szövetségese van, Cseh Katalin és Donáth Anna. Hogy melyikük írta alá a levelet, a cikkből nem derül ki, ám hozzáállásuk Freundhoz hasonlóan nem meglepő, hiszen Donáth nemrég azt írta: „Büszkén vállalom, hogy az Orbán-kormánnyal szembeni jogállamisági eljárások egyik kezdeményezője a Momentum.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Donáth Anna

Facebook

Idézőjel

Azért fontos a jogállamisági nyomás fenntartása, mert fékezi a putyini önkény kiépülését.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 248 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. május 13. 17:05
Majd most nemsokára megkapja!
alexandrosz-2
2024. május 13. 14:58 Szerkesztve
Nincs köztük magyar, ahogy a gázai túszok között sincsenek és sajnos a fradi csapatában is alig. Ezek tetves hazátlan zsidók, gojokat, magyarokat gyűlölők.
ipolypart2
2024. május 13. 14:07
Csodálkozik valaki? Donáth Anna az, de rögtön bejelentkezik a Csekk múvésznő is, hogy rá is emlékezzenek.
o1gpedofil-2
2024. május 13. 13:56
Ilyen az, mikor a fideszesek a semmi kozepen legelesznek es a kutya se kivancsi egy drogos Tamas velemenyere!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!