Fődíjat nyert Török Ferenc filmje

2010. május 18. 09:37

A magyar rendező Koccanás című filmje nyerte a fődíjat a franciaországi Rouenban megrendezett filmfesztiválon. Az ötödik normandiai mustrán közép- és kelet-európai filmeket mutattak be.

2010. május 18. 09:37
A Spiró György azonos című drámája alapján készült fekete-fehér film egy kietlen kelet-európai útkereszteződésben játszódik. Egy koccanást követően az útkereszteződésben a társadalom jellegzetes figurái verődnek össze, a hajléktalantól a milliomosig, az építési vállalkozótól a menedzserig, a tisztviselőtől a rendőrökig, az idős, nyugdíjas házaspártól a fiatal szerelmesekig.
 

A film érdekessége, hogy a szereplők végig mozdulatlanná merevedve mondják a szöveget. A Koccanás című filmet a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával az Unio Film gyártotta, producere Bodzsár István volt. A főbb szerepekben Ónodi Eszter, Anger Zsolt, Thúróczy Szabolcs, Derzsi János és Elek Ferenc látható. 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zázrivecz
2010. május 19. 14:41
Még nem láttam ugyan a filmet de ettől függetlenül gratulálok a készítőknek. Minden magyar sikert értékelni kell!
drienovác
2010. május 19. 09:19
tökmindegy, milyen , akkor is gratula neki, magyar fim nyert egy francia fesztiválon, ez jól hangzik woody allennek volt egy filmje, amiben mint rendező, átmenetileg megvakult, úgy csinálta végig a forgatást, óriásit bukott, amikor visszatért a látása, megnézte "úristen, ez a film olyan, mintha egy vak forgatta volna", végül a pozitív végkicsengés az volt, hogy a "franciáknak tetszett"....
iMan
2010. május 18. 21:51
én láttam. Fura,de jó!
szamárfül
2010. május 18. 18:25
szóval senki se látta? :D jó film.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!