Frankofón filmnapok

2011. február 23. 14:21

Belgium, Egyiptom, Franciaország, Marokkó, Románia, Svájc, Tunézia és Vietnam legfrissebb filmes alkotásait mutatja be az első Frankofón Filmnapok. Többségében premier előtti filmeket nézhetünk meg az Urániában, az Örökmozgóban és a Francia Intézetben.

2011. február 23. 14:21

Arab, román, vietnámi vagy éppen lingala nyelvű filmeket is megtekinthetünk február 24. és március 3. között magyar, valamint francia és/vagy angol tolmácsolásban az első Frankofón Filmnapokon. A játék-és dokumentumfilmek mellett az Örökmozgó és a Francia Intézet a filmvilágot meghatározó nagy klasszikusokkal is várják a mozirajongókat.

Az esemény célja, hogy betöltse azt az űrt, amelyet a Francia Filmnapok megszűnése hagyott maga után. A Frankofón Filmnapok szervezői bíznak abban, hogy a magyar közönség nyitott a francia nyelvet is beszélő országok legújabb filmes alkotásaira és kedvet kap a színes programhoz. A bemutatott filmek nagy része Magyarországon csak a fesztivál keretében látható.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mardel
2011. február 28. 21:45
Remélem unalomba fullad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!