Mégse lesz Cobain híd

2011. július 29. 11:39

Kurt Cobain szülőhelye, a Washington állambeli Aberdeen város tanácsa leszavazta azt a tervet, hogy a városban található Young Street Bridge-t a Nirvana együttes frontemberéről nevezzék el.

2011. július 29. 11:39

Kurt Cobain szülőhelye, a Washington állambeli Aberdeen város tanácsa úgy döntött, mégsem nevezik el az énekesről a Young Street Bridge-t. A város Cobain drogos múltjára és öngyilkosságára hivatkozva határozott úgy, hogy a híd továbbra is a pionír Alexander Young nevét viselje. A hidat egyébként a Nirvana Something In the Way című dala tette halhatatlanná.

Cobain életében többször leszólta az Egyesült Államok északnyugati részén, a Csendes-óceán mellett található 16 ezres kisvárost. A település egy gitárt ábrázoló emlékművet állított csak az énekesnek a híd tövében, illetve egy kis szigetet azért elnevez a fiatalon meghalt zenészről, a várost átszelő, Csendes-óceánba futó Wishkah folyó egy icipici földdarabját ezentúl Cobain Landingnak hívják majd.

Kurt Cobain többször is meghúzta magát éjszakára a Young Street Bridge alatt, ez ihlette a sötét hangulatú Something In The Way című dalt is. A híd ma a Nirvana-rajongók egyik fő zarándokhelye.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!