Rolling Stone: Újra Hendrix lett minden idők legjobb gitárosa

2011. november 24. 10:10

Nyolc év után újra összeállította minden idők legjobb gitárosainak listáját a Rolling Stone magazin. Jimmy Hendrix-et Eric Clapton, Jimmy Page, Keith Richards és Jeff Beck követi.

2011. november 24. 10:10

Egy zenei szakértőkből és neves gitárosokból álló testület összeállította minden idők 100 legjobb gitárosának listáját a Rolling Stone-ban. Az első helyen Jimmy Hendrix végzett. Tom Morello szerint Hendrix „félresöpörte minden elképzelésünket arról, hogy mi is a rockzene”. A zenészt Eric Clapton, Jimmy Page, Keith Richards és Jeff Beck követi a rangsorban, majd B.B. King, Chuck Berry, Eddie Van Halen, Duane Allman és Pete Townshend zárja a top 10-et.

A nagy múltú zenei lap nyolc éve is leközölt ugyanezzel a címmel egy összeállítást. Ezen a listán is Hendrix lett a befutó, illetve a tíz legjobb között még hat további gitáros - Clapton, Page, Richards, B.B. King, Berry, Allman - egyezik. A 2003-as listát a lap munkatársa, David Fricke készítette, aki egyébként a mostani szakmai zsűrinek is tagja volt.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hőhe
2011. november 25. 00:04
Ekkkora faszságot !-( 33Prince broaaaaafffff !! 75Joni Mitchell teljességgel érthetetlen ?-( (más aspektből kurva jó) 58Peter Green ? .) 22Frank Zappa ? .) 68 John McLaughlin ?,) 62Robert Fripp.) ?.) Al Di Meola ?????????????-( Dodó álmodj szépeket !-) http://www.youtube.com/watch?v=8aeQ8D_IW20&feature=related
pascal
2011. november 24. 22:07
A sorrenden lehet vitatkozni. De, hogy ezek tényleg nagy gitárosok voltak azon nem. Miért nem teremnek ma ilyenek? Nekem egyébként a Page volt a kedvencem, szerintem ő volt a legjobb.
Ouroboros
2011. november 24. 21:56
Elég hülye a formátum, nehezen lehet benne navigálni. Kettőt leltem, aki számít nekem valamit. Kurt Cobain és James Hetfield. David Gilmourt nem lelem rajta, az abszolút istencsászár Robert Smithről nem is beszélve.
morfondír
2011. november 24. 21:29
De, hogy Page miért Slowhand mögött regisztrált, azt nem értem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!