Nyolcvanezren voltak az idei Hegyalján

2013. július 01. 15:44

Az esős időjárás ellenére is sikerült elérni a tavalyi 80 ezres látogatószámot a vasárnap zárult 14. Borsodi Hegyalja Fesztiválon.

2013. július 01. 15:44

A négynapos rendezvény ideje alatt az éves átlagos csapadékmennyiség több mint 10 százaléka hullott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamaz határában kialakított fesztiválterületre – közölte a rendezvény kommunikációjáért felelős társaság hétfőn az MTI-vel. A rendezők 300 köbméter homok kiszórásával enyhítették az eső okozta helyzetet, valamint 72 köbméter vizet szivattyúztak le a talajról. A közönség nagyobb részét nem zavarták a fesztivál történetében eddig példátlanul esős napok, egyesek búvárruhával, úszógumival készültek a koncertekre, vízben és esőben élvezték a Hegyalját.

A fesztivál 11 programhelyszínnel várta idén a látogatókat a 23 hektáros fesztiválterületen, illetve a szomszédos Tokajban. Több mint kétszáz zenei csapat szórakoztatta a közönséget, a legnagyobb sikert valószínűleg a szombat este fellépő német Scooter és a finn Ensiferum aratta, de színpadra lépett a Down, a Slayer, az Asking Alexandria és számos neves hazai és külföldi előadó.

Vasárnapig mintegy kétezren dolgoztak naponta a fesztiválozók szórakoztatásáért és kényelméért, ebből a fellépők, művészek és előadók száma mintegy ezer főre tehető. Ismét megnyitotta a kapuit a Hegyalján a tavaly nagy sikerrel debütált Hegy' Karriergyár, a fesztiválozók döntése alapján pedig Kecskemét mellett négy külhoni település, Dunaszerdahely, Beregszász, Szabadka és Székelyudvarhely állandó lakói bulizhattak ingyen a 2013-as Hegyalján.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!