Alföldi-ügy orosz módra

2013. augusztus 30. 10:21

Putyinnak mégis nagyobb a gyakorlata, hogyan kell bánni elbitangolt kulturnyikokkal. A Fidesznek van még mit tanulnia, Alföldi pedig hálát rebeghet az égnek, amiért ilyen olcsón megúszta.

2013. augusztus 30. 10:21
Várkonyi Tibor

A hét egyik vezető híre lett, ami a napokban történt Szentpétervárott, egy képzőművészeti magángalériában. Géppisztolyokkal rohamozták meg rendőrök Alekszandr Donszkoj kiállítótermét, és zsákmányként magukkal vittek négy festményt, azzal a váddal, hogy »botránykeltők«. 

Mint Alföldi színpadi produkciója volt nálunk. A négy tabló politikusokat ábrázol szokatlan beállításban. Putyin elnök az egyiken rövid hálóingben, a másikon feje fölött mennyei glóriával, egy másikon Medvegyev kormányfő is ledér öltözetben, kacér bugyiban és melltartóban. A festő vallomása szerint azt akarta illusztrálni, hogy ebben a toleráns rendszerben, milyen tűréssel kezelik az egyneműek szerelmét. Arra a hírre, hogy a hatóságoktól milyen fogadtatást kapott négy műve, Altumin a művész, ijedtében repülőjegyet vett az egyik éppen elérhető koppenhágai járatra, és két napja valahol Nyugat-Európában remeg, elérik-e ott is a megtorló kezek. Ehhez képest, ugye a művészi szabadságnak milyen paradicsoma Magyarország?”

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rák úr
2016. december 04. 18:35
Agyalágyult vén fasz, inkább élvezd a zsíros munkásőrnyugdíjadat, amíg teheted!
atila68
2015. szeptember 17. 01:51
Ezek szerint mégis csak demokrácia van! A francba, most mi lesz?
balbako_
2013. november 11. 17:56
Várkonyi már csak tudja! Hiszen Putyin még óvodásként éltette Hruscsovot, amikor Várkonyi már kinyalta Sztálin, Zsukov, Rákosi és a vérszomjas Kádár valagát.
geraz51
2013. október 09. 22:28
Csak a tévedések elkerülése végett.Füldi Imre mindenidők egyik legnagyobb súlyemelője volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!