Macklemore & Ryan Lewis és Skrillex a Szigeten

2014. február 11. 11:32

Az idei Szigeten fellép Macklemore & Ryan Lewis, Skrillex, Jake Bugg, a német Die Fantastischen Vier, Michael Kiwanuka, Tom Odell, a Darkside és Brody Dalle is.

2014. február 11. 11:32

A nemrég négy kategóriában is Grammy-díjat kapott amerikai rapduó, Macklemore & Ryan Lewis, Skrillex, Jake Bugg, a német Die Fantastischen Vier, Michael Kiwanuka, Tom Odell, a Darkside és Brody Dalle is fellép az idei Sziget fesztiválon augusztus 11. és 18. között. Macklemore (született: Ben Haggerty) Amerika egyik ünnepelt hiphop csillaga, milliós rajongótáborral rendelkezik, néhány hete négy Grammyvel ismerték el. Megkapta a legjobb rap albumnak járó díjat, és hét jelöléséből további hármat sikerült behúznia: Ryan Lewis-zal ők lettek a legjobb új előadók, a Thrift Shop az év rapszáma és legkiválóbb rapelőadói teljesítménye - közölte Vető Viktória sajtófőnök kedden.

A közlemény kiemeli, hogy az idei Szigeten fellépő Skrillex a legfiatalabb party-generáció egyik legnagyobb sztárja, elementáris hangerejű és másodpercenként más-más hangmintákkal ingerlő zenéje maga az összeloopolt neodadaizmus. Érkezik Jake Bugg brit énekes, gitáros, dalszerző is, aki őszinte és egyedi hangvételű folkrock zenéjével lett Nagy-Britannia egyik legkeresettebb fiatal előadója. Szintén a Szigeten ad koncertet a Stuttgartból indult, élőben különösen lehengerlő Die Fantastischen Vier, amely hamarosan megjelenő Rekord című új albumát mutatja be a fesztiválon. A nottinghami székhelyű angol elektro-trip-hop trió, a London Grammar érzelmes, melenkolikus dalai is hallhatóak lesznek az idei Szigeten, akárcsak a 23 éves dél-angliai Tom Odellé, aki szenvedélyes, romantikus hangjáról, zongoratudásáról, szerzeményeiről ismert. Az észak-londoni énekes, gitáros, dalszerző, Michael Kiwanuka kifinomult, karakteres folkos-dzsessze inspirációkról árulkodó soul zenéjével tavalyelőtt lopta be magát a britek szívébe. Bemutatkozó albumát, a Home Againt 2013-ban Mercury-díjra jelölték. Tavalyi Sziget-koncertjét ugyan lemondta, idén azonban bepótolja.

A fellépők között lesz a Darkside, a két egyedi látásmódú előadó, az elektronika világából érkező Nicolas Jaar és a brooklyni virtuóz multiinstrumentalista zenész, Dave Harrington innovatív, kísérleti projektje, és jön a Big Pink is, amely Robbie Furze és Vicky Jean Smith londoni duója. A csapat stílusában a noise pop, elektro rock és a shoegaze keveredik. Borgore (Asaf Borger) elektronikus tánczenei dj és producer Izraelből eddigi rövid, de annál gazdagabb pályafutása során meghódította Európát, Észak-Amerikát, Ausztráliát és Új-Zélandot is. Műsoraiban masszív dobalapokra, illetve a heavy metálra jellemző kemény, torzítós hangzásra épít, amit gorestepnek nevez. Az ausztrál Bree Joanna Alice Robinson, azaz Brody Dalle elsősorban arról híres, hogy a Queens of the Stone Age frontembere, Josh Homme párja, emellett azonban remek énekes-gitáros, aki alig volt 16 éves, amikor zenekarával, a Sourpussal a Summersault Festivalon léphetett fel. Az idei Szigeten a nulladik napon, augusztus 12-én ad koncertet, amikor Josh Homme és a Queens of the Stone Age is játszik. A szervezők már korábban bejelentették a Queens of the Stone Age, az Imagine Dragons, a Bastille és Calvin Harris fellépését.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OIOIOI
2014. február 12. 12:14
Macklamore-ért kimegyek !
lavor
2014. február 12. 12:13
Az biztos, hogy most nem érheti az a vád a Szigetet hogy nem az aktuális zenei világ sikeres előadóit hívja meg. Egyébként elég furcsa irányt vettek a fesztiválok, egyre kevesebb a nyers, pörgős, tombolós zenét játszó fellépők, és inkább az ilyen hallgatós, lazulós, álldogálós brit-pop vonal dominál mindenhol. Magával a stílussal nincs bajom, csak nem fesztiválra valók ezek a zenék, inkább füstös bárokba, kávézókba, esetleg klubokba.
Ultima Ratio
2014. február 11. 13:45
A Sziget már jó pár éve arra hajt, hogy a magyar Glastonbury legyen. Azt hiszem már vagy 2009 óta nincs is metál színpad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!