Egészen megható lett az Operaház karácsonyi klipje

2023. december 22. 14:09

Az ünnepi videó két főszereplőjének háttértörténete már önmagában is megindító: a Magyar Állami Operaházban táncoló orosz származású Starostina Kristina és férje, az ukrán nemzetiségű Kekalo Iurii helyzete ugyanis cseppet sem könnyű a két éve tartó háború árnyékában.

2023. december 22. 14:09
null
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

Elkészült az Operaház 2023-as karácsonyi klipje, amely kifejezetten szívhez szólóra sikerült.

Idén is egy ünnepi kisfilmmel koronázzuk meg az adventi időszakot, ezzel kívánva áldott és békés karácsonyi ünnepeket minden kedves nézőnknek!” – írja a kulturális intézmény közösségi oldalán.

Az ünnepi videó két táncos főszereplőjének háttértörténete már önmagában is megindító. Az orosz származású Starostina Kristina, illetve az ukrán nemzetiségű Kekalo Iurii a Magyar Állami Operaház kiváló táncosai, akik az életben egy párt alkotnak, és két kisgyermek boldog szülei. A gyermekek Magyarországon nevelkednek, hiszen

Kristina és Iurii kerek egy éve lettek magyar állampolgárok,

 tavaly decemberben vettél át Novák Katalintól a honosítási okiratukat.

A jelenlegi, lassan két éve tartó orosz-ukrán háborús helyzet sem külön-külön, sem házaspárként nem lehet könnyű a fiatalok számára. A hosszú ideje zajló események tükrében az ő történetük különösen megható. Többek között ezért is kértem fel őket erre a munkára, azon túl, hogy természetesen mindketten kiváló, elsőosztályú balettművészek” – meséli lapunknak Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója.


A gyönyörű karácsonyi klip zenei aláfestéséért Megyimórecz Ildikó, Brickner Szabolcs, Botos Veronika, valamint a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara felelt. A klipben felcsendülő dalt Josh Groban „You Raise Me Up” című száma ihlette, az énekes 2004-ben megjelent Closer albumáról, 

magyar szövegét pedig Ókovács Szilveszter főigazgató készítette.

Starostina Kristina 2012 óta a Magyar Állami Operaház tagja. 2000-2008-ig a Novoszibirszki Állami Balettakadémia növendéke volt. Kekalo Iurii szintén 2012 óta tagja a Magyar Állami Operaháznak. 1997-2005-ig a Kijevi Állami Balettintézetben tanult, majd 2009-ben a Herszoni Állami Egyetemet is elvégezte. Kekalo Iurii 2023-ban megkapta a Magyar Arany Érdemkeresztet.

Megyimórecz Ildikó Lilla Pécsen született zenész családban. Junior Príma díjas szoprán. A Pécsi Művészeti Gimnáziumban tett érettségije után a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus ének tanszakára nyert felvételt Marton Évához. Az ő mentoráltjaként szerezte kitüntetéses operaénekművész diplomáját 2019- ben. A Wagner társaság állami ösztöndíját egyedüli magyarként nyerte el és képviselte hazánkat Bayreuthban 2018-ban. Brickner Szabolcs a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián szerzett klarinétművészi diplomája után az intézmény énekművészi diplomáját is megszerezte. Tanulmányait az augsburgi Hochschule für Musik mesterosztályában folytatta, ahol 2008-ban a Németországban elérhető legmagasabb rangú diplomát kapta meg. 2023-tól a Magyar Állami Operaház Kamaraénekese kitüntető cím birtokosa.

Nyitókép: képernyőfotó: Starostina Kristina és Kekalo Iurii, Operaház ünnepi videója

 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. december 23. 11:22
Szép és tanulságos.
szürkemókus
2023. december 23. 07:41
Borzalmas.
Nyugati_Adam
2023. december 22. 14:45
Az orosz kultúrát és tudományt kirekeszteni az európai kultúrából és tudományból abszurd, ostoba és durván kontra-produktív politika. Ennek vesztesei döntően az észak-atlanti és a Don és Dnyeper folyókig terjedő térségek tudósai, a művészeteket művelő és kedvelő polgárai.
The Loner
2023. december 22. 14:40
Megható és szívbemarkoló. Ókovács Szilveszter az elmúlt 50 év legjobb igazgatója. Áldott Karácsonyt az egész társulatnak és Direktor úrnak !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!