<![CDATA[fesztival.mandiner.hu]]> http://fesztival.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Így törhetnek ki a magyar zenekarok – Eurosonic-napló VI.]]> Eurosonic-napló, hatodik, befejező rész, amelyből kiderül, hogy kevés pénzünk van nemzetközi magyar sztár felépítésére, de aztán az is, hogy van végre Europavox – egy, az egész kontinens zenéjét felölelni hivatott program, vadiúj és pofás honlappal. Magyar zenészek számára is nyitva van a kapu. Megmutatjuk, ki őrzi a kulcsot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kis színház, nagy hangok – Eurosonic-napló V.]]> Eurosonic-napló, ötödik rész, amelyben fohászunk meghallgattatik és valódi zenét találunk a hollandiai Groningenben. Kis elkalandozás a popfesztiválról egy helyi, családi bárba: Le Petit Théâtre – szerelmesek leszünk a helybe.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ez lenne a pop 2017-ben?! – Eurosonic-napló/IV.]]> Eurosonic-napló, negyedik rész, amelyből kiderül, hogy tizenkét, hülye ruhába öltözött izlandi csajnak kellene örülnünk, amint izlandiul rappelnek. Előkerül a „hangulatnéger” is. Nem vagyunk boldogok, de a végén a mennyország kapujáig jutunk. Tudósításunk a hollandiai Groningenből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Krautrock: az NSZK válasza a popkultúra forradalmára]]> Krautrock. A mulatságos kifejezés mindent, csak nem mulatságos dolgot, hanem emlékeket, legendákat, egy másik kort idéz. Az elektronikus tánczene születését, Nyugat-Németországot a kései 1960-as és korai 1970-es években, Kraftwerket, Tangerine Dreamet, Klaus Schulzét, Faustot, Cant és még sok másokat. A január 28-29-i Chip Fesztivál 2017-en a Tangerine Dreamet láthatjuk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gerendai: Továbbra is miénk az irányítás a Szigeten]]> Gerendai Károly az ATV-ben azt mondta, a cég eladása után is régi menedzsment fogja vezetni a Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft-t.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mindenfelé magyarokba botlunk – Eurosonic-napló/III.]]> Eurosonic-napló, harmadik rész, amelyből kiderül, miért bazmegol kifogástalanul a bosnyák hajóbáros. Meg hogy mit keresünk hajón. Ahol szinte minden melós magyar. Egyáltalán, mit keres 38 magyar Groningenben, a Eurosonic fesztiválon?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Kis Grófo, YES!” – Eurosonic-napló/II.]]> Eurosonic-napló, II. rész, amelyből kiderül, hogy kifinomultabb ajánlásaink ellenére Kis Grófo nyeri el a holland rádiós tetszését. Groningen népe azért láthatja a mi Jónás Veránkat is, aki remek koncertet ad. Naplónk a hollandiai Eurosonic fesztiválról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gerendaiék eladták a Szigetet]]> A Forbes arról ír: brit-amerikai befektetőknek eladták a Sziget fesztivál mögötti cégben meglévő többségi tulajdonukat Gerendai Károly és társai.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mandiner menni Groningen! – Eurosonic-napló/I.]]> Lapunk a három magyar független sajtóorgánum egyikeként meghívást kapott az idei Eurosonic fesztiválra, Hollandiába. Még szép, hogy élünk a lehetőséggel és megmerítkezünk a kortárs európai pop legnagyobb medencéjében! És rögtön olvasóink segítségét kérjük.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Made in Pécs: tényleg Pécs a magyar Liverpool?]]> A Made in Pécs fesztivált először tavaly rendezték meg, és az a lényege, hogy minden pécsi zenekarnak lehetőséget biztosítanak a fellépésre a város kocsmáiban, klubjaiban. Mitől ilyen erős hagyományosan, Kispáltól a Punnany-ig a pécsi zenei élet? Van még pezsgő (pop)kultúra a magyar végeken? Zsigmond és Péterfy utánajártak.
[...] Bővebben!
]]>