<![CDATA[fesztival.mandiner.hu]]> http://fesztival.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Stumpf András (Mandiner): Mihaszna igazságok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Röhrig Géza ma is halottakat mosdat New Yorkban (videó)]]> Vujity Tvrtko Facebook oldalán Röhrig Gézával, a Saul fia című Oscar-díjas magyar film főszereplőjével beszélgetett. A költő Röhrig ma is halottakat mosdatásából él New York-ban, Hollywood nem érdekli, a Biblia annál inkább.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sermer Ádám (Liberálisok.hu): Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek részére]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Mandiner): A Dal '17: fülkeforradalom a popzenében]]> Igenis volt értelme az eurovíziós dalversenynek. Meg is mutatom, miért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Akár az Oscarért is indulhat a Testről és lélekről (videó)]]> Enyedi Ildikó filmje akár a legjobb idegennyelvű filmért járó Oscar-díjra is esélyes lehet jövőre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deutsch Tamás (Facebook): Ne szégyelld, Ildikó!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kurt Cobain 50 (videó)]]> Ma lenne 50 éves Kurt Cobain, a Nirvana gitáros-énekese, egy nemzedék (anti)hőse.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Istenről és roma létről énekelt Pápai Joci (videó)]]> A Dal 2017 győztes produkciója, az Origo roma-magyar kapcsolatról, Istenről szól. Itt meghallgathatja!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Enyedi Ildikó: A nézőtéren beindult az érzelmi hullámvasút]]> Az Arany Medve-díjas Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó arról beszélt, hogy a nézőkből a kombinálás helyett elemi érzelmi reakciókat akartak kiváltani. Az egyébként ökumenikus, filmkritikai és olvasói díjakat is besöpört alkotás a rendező szerint végül beindította az érzelmi hullámvasutat, így elérte a célját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pápai Joci: Nagyon nagy üzenet ez a romaság számára]]> A Dal 2017 című showműsor nyertese Pápai Joci lett, aki egyébként nem számított a győzelemre, de május 9-én utazhat is az Eurovíziós Dalfesztiválra. Az énekes szerint ez az eredmény nagyon nagy üzenet a romaság számára: „ha keményen dolgozunk, befogadnak”.
[...] Bővebben!
]]>