Szoboszlaiék a Premier League élén! – 2-1-re nyert a Liverpool a Crystal Palace otthonában

2023. december 09. 20:20

A vörösök nagyon kemény mérkőzésen hátrányból fordítva nyertek Crystal Palace ellen, és átvették az angol bajnokság vezetését.

2023. december 09. 20:20
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai chases the ball during the English Premier League football match between Crystal Palace and Liverpool at Selhurst Park in south London on December 9, 2023. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Küzdelmes, kemény mérkőzést vívott a Crystal Palace otthonában a Liverpool. A találkozó elején fölényben játszott Klopp csapata, ám helyzetet nem igazán sikerült kialakítaniuk. 

A hazaiak nem ijedtek meg a tabellán (ekkor még) második helyzett Mersey-parti csapattól, 

és Alisson Beckernek többször is góltól kellett megmentenie a 'Poolt. A második félidő elején egy tizenegyesből szerzett vezetést a Crystal Palace, amely a góltól és a szurkolóik támogatásától lendületbe is jött, és veszélyes támadásokat vezetett. Védekezésben azonban a hazaiak rendkívül sok sárga lapot összeszedtek, ami végül megbosszulta magát, ugyanis Ayew kiállításával tíz emberre fogyatkozott a csapat. 

A Liverpool friss cseréi, Curtis Jones és Harvey Elliott révén erre reagálva magasabb sebességfokozatba tudott kapcsolni,

 és nagyon benyomta a Palace-t. A fölény pedig góllá is érett, miután a kiválóan játszó Harvey Elliott passzából a nem élete mérkőzését játszó Salah megszerezte a vörösök első gólját. Ezzel Salah elérte a 200 gólos álomhatárt a Liverpool mezében, és egyben megszerezte 150. gólját a Premier League-ben! 

A hosszabbításban a meccs egyik hőse Elliott a gólpassz után góllal koronázta meg teljesítményét.  

A Liverpool ezzel sokadjára hátrányból fordítva nyerte meg a mérkőzést és 16 fordulót követően 37 ponttal vezeti az angol első osztályú bajnokságot

A mérkőzés rövid videóösszefoglalója itt látható:

Angol PREMIER LEAGUE 16. FORDULÓ – CRYSTAL PALACE–LIVERPOOL 1–2 (0–0) 

Helyszín: London, Selhurst Park 

játékvezető: Madley.
Crystal Palae: Johnstone (Matthews, 87.) – Clyne, Andersen, Guéhi, J. Ward – C. Richards, Lerma (Olise, 68.) – J. Ayew, W. Hughes, Schlupp (Ahamada, 84.) – O. Édouard (Mateta, a szünetben). 

Menedzser: Roy Hodgson.

Livepool: Alisson – Alexander-Arnold, Quansah (Konaté, 57.), Van Dijk, Cimikasz – Szoboszlai (C. Jones, 74.), Endo (J. Gome, a szünetben), Gravenberch (Gakpo, 57.) – Szalah, Núnez (Elliott, 74.), L. Díaz. 

Menedzser: Jürgen Klopp.

GÓL: Mateta (57. – büntetőből), ill. Salah (76.), Elliott (90+1.) Kiállítva: J. Ayew (75.)

90+13. perc: Vége a mérkőzésnek, Crystal Palace – Liverpool: 1-2

90+11. perc: Sorozatban három szögletet rúg a hazai együttes, ám a vörösök sikerrel kivédekezik mindegyiket. 

90+10. perc: Szabadrúgást lőhet a Palace. Alisson ismét óriásit véd! Megint góltól mentette meg csapatát a Liverpool kapusa. 

90+8. perc: Két SÁRGA LAP egymás után, a Palace-nál, Andersen, míg a Liverpoolnál Joe Gomez lett figyelmeztetve. 

90+6. perc: Cserél a Palace, Will Hughes helyett Davit Ozoh érkezik. 

90+5. perc: Újabb GÓL? Nem mégsem. Elliott passzából Luis Díaz talált be, ám a találatota bíró les miatt érvénytelenítette. 

90+1. perc: GÓL! Harvey Elliott óriási gólt szerez, ismét hátrányból fordít a Liverpool!  

87. perc: Joe Gomez passzolna a tizenhatoson belülre, de belelépnek a védők.

84. perc: Megsérül a Crystal Palae hálóőre, Sam Johnstonet Roy Hodgson kénytelen lecserélni. Remi Matthews érkezik helyette. 

Ezzel komoly gondban a Crystal Palace, hiszen első számú kapusuk, Dean Henderson is sérült éppen. 

82. perc: Emberelőnyét kihasználva nagy erővel támad a Liverpool, ám próbálkozásaik egyelőre nem járnak sikerrel. 

80. perc: Joe Gomez beívelését kifejelik a Palace hátvédei. 

77. perc: GÓL! Egyenlít a Liverpool! 1-1. Curtis Jones passzából Mohamed Salah volt eredményes, a labda megpattant ugyan egy védőn, de a támadónak adja a bíró. 

Ez az egyiptomi játékos 200. gólja a Liverpool mezében, egyben a 150. gólja a Premier League-ben!

75. perc: PIROS LAP: a sok sárga megbosszulta magát, Ayew-t egy második sárga lappal zuhanyozni küldi a játékvezető. Tíz emberre fogyatkozott a Crystal Palace. 

73. perc: Újabb cserék a Liverpoolnál, Harvey Elliott és Curtis Jones váltja Szoboszlai Dominikot és Darwin Núnezt. 

71. perc: Újabb SÁRGA LAP a Crystal Palace-nak. Ezúttal Chris Richards sárgul be. 

70. perc: Alexander-Arnold lövi a szögletet, van Dijk próbálkozása a bal kapufa mellett hagyja el a pályát. 

68. perc: Gomez pesszol a tizenhatoson belülre, a Palace védője azonban figyelt, és szögletre rúgja a labdát.  

67. perc: Lerma megsérül? A földön a Crytal Palace játékosa, súlyosnak tűnik a helyzet, le kell cserélni. Michael Olise érkezik a helyére. 

66. perc: A góltól óriási lendületet kapott, teljes erővel támad a Palace, a Liverpoolnak mostantól nagyon nehéz dolga lesz. 

65. perc: SÁRGA LAP: Jefferson Lerma, a hazaik játékosa rántotta le az ellenfelet. 

63. perc: Kapura lő a Crystal Palace, ám Jeffrey Schlupp próbálkozását követően Alisson kezében a labda. 

61. perc: SÁRGA LAP: Ayew kapott figyelmeztetést a bírótól. 

60. perc: Támad a Liverpool, de a Palace védelme labdát szerez, a kontrát viszont Gakpo megakasztja, igaz szabálytalanul. 

57. perc: Kettős csere a Liverpooltól, Quansah helyett Konaté, Ryan Gravenberch helyére pedig Cody Gakpo érkezik. 

57. perc: Mateta áll a labda mögé, belövi. 1-0-ra vezet a Crystal Palace.

56. perc: TIZENEGYES! A Crystal Palace lőhet büntetőt, mert Quansah szabálytalankodott saját tizenhatosán belül.  

50. perc: Jarrell Quansah szabálytalankodik.

48. perc: Díaz próbálkozása mellémegy. 

47. perc: Támad a Liverpool, pontosabban támadna, de Núnez megint lesen. 

46. perc: kezdődik a második félidő! Egyet cserélt a Liverpool, Joe Gomez érkezik Endo helyére. 

45+5. perc: Vége, gól nélkül ér véget az első játékrész. 

45+3. perc: Alexander-Arnold szögletét fejelte ki a Crystal Palace hátvédje. 

45+2. perc: Salah lepattanó lövését Szoboszlai lövi ismét kapura, ám Hughes ügyesen blokkolja az egyébként kiváló próbálkozást. 

45. perc: 5 perc hosszabbítás következik

44. perc: Núnez ellökte magától a védőjét, szabadrúgás kifelé. 

43. perc: Szögletet rúg a Liverpool. 

42. perc: Hughes nagyon keményen lép oda, szabadrúgás a Liverpool részére. 

38. perc: SÁRGA LAP: Joel Ward, a Crystal Palace középpályásánal oszt ki egy sárga lapot a bíró egy rossz ütemű szerelést követően.

36. perc: Odsonne Edouard, a Crystal Palace támadója fájdalmas arccal rogyott a földre. Meggsérülhetett a játékos.

35. perc: Szabadrúgás a Crystal Palace részére, a beadást van Dijk rosszul fejelni meg, de a saját kapuja felé tartó labdát megfogja Alisson. 

31. perc: Legalább két percig nézegette a videót a játékvezető, végül úgy dönt, MÉGSEM AD TIZENEGYEST, a bíró szerint a holland hátvéd megmozdulása nem volt szabálytalan. 

29. perc: TIZENEGYEST rúghat a Crystal Palace? Virgil van Dijk rántotta le az ellenfelet a tizenhatoson belül, ám a labda nem volt a közelben. A játékvezető kimegy videón megnézni az esetet. 

27. perc: Alisson óriásit véd! A Liverpool játékosai nagyon megköszönhetik a kapusnak ezt a megmozdulást. Ayew beadását követően Lerna közeli kapáslövésénél elképesztő mozdulattal tolta ki a labdát a kapufára, ezzel szinte biztos góltól mentette meg a vörösöket a brazil világklasszis, aki ezekkel a megmozdulásokkal jobbal pályázhat a világ legjobb kapusa címre. 

26. perc: Szoboszlai szépen passzol Gravenberch-hez, ám a középpályás elveszíti a labdát. 

23. perc: Ismét a Palace rúghat szögletet, de Hughes hosszú beadását Van Dijk Alexander-Arnoldhoz fejeli. 

21. perc: A Crystal Palace támadója, Jordan Ayew középre lőtt labdája elakad a Liverpool védelmében.

16. perc: Tsimikas szöglete fennakad a védelmen, Gravenberch gyönyörű labdaátvételt követően lőne, de próbálkozását blokkolják

15. perc: Óriási fölényben játszik ezekben a percekben a Liverpool, eldugják a labdát a Palace játékosai elől, de sajnos ismét nem sikerült befejezni a támadást. 

13. perc: Alexander-Arnold mutat be szép szerelést, Darwin Núnez éppen jobbhátvédet játszik...

12. perc: Támadna a Liverpool, de Núnez ismét lesen... jobban kellene figyelnie a beindulásoknál az uruguay-i támadónak.

10. perc: Liverpooli kontra, Salah beadását azonban lehúzza Johnstone, az ellenfél kapusa, így az nem ér el Núnezhez, aki – mint közben kiderült – egyébként is lesen volt.

9. perc: Szöglethez jut a Crystal Palace, de Quansah kifejeli a labdát. 

8. perc: Ígéretes támadást vezet a Liverpool, de Tsimikasnak megint nem sikerül a befejezés.

7. perc: Szoboszlai kiváló szerelést mutat be a középpályán, de a Liverpool támadását megakasztja az ellenfél, a fordulás után pedig szépen blokkol a magyar klasszis. 

3. perc: Az első kapuralövést Kostas Tsimikas eresztette meg egy lendületes támadást követően, ám a labda mellészállt. Szoboszlai labdaszerzését követően ügyesen játszik össze Alexander-Arnold és Endo, ám a Palace védelme végül blokkolja a támadást. 

A Liverpool kezdőcsapatában szokás szerint helyet kapott a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya. Jürgen Klopp csapata az alábbi összeállításban lép pályára: Alisson Becker – Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Jarell Quansah – Wataru Endo, Szoboszlai Dominik, Ryan Gravenberch – Mohamed Salah, Luis Díaz, Darwin Núñez. 

Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool FC a Crystal Palace otthonában lép pályára szombaton 13:30-kor. A meccs tétje pedig nagy, hiszen egy győzelemmel Szoboszlaiék átvehetik a Premier League vezetését az Arsenaltól, és elléphetnek közvetlen riválisaiktól a mostanában gyenge szériát produkáló Manchester City-től és a Tottenhamtől, ami a bajnokság végén még jól jöhet. 

Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2023. december 10. 06:20
A Liverpool is térdel. Nekünk abszolút nincs miért ajnározni. Dominik is térdel. Megértem, nem tud mit tenni a jakobinus-vókista mocsokban. De sztem a válogatott csapatkapitányi tisztéről le kellene emiatt mondania. Legalább, amíg olyan helyre nem igazol, ahol nem művelik ezt az aljas, sportszerűtlen bohóckodást.
zsolti123
2023. december 09. 22:14
Arsenal kikapott - Liverpool az első!
Squalline
2023. december 09. 18:57
Jobb hír, hogy Kerekzék csaknem kiütötték a Man. United-et az Old Trafford-on. 3-0, plusz egy kapufa, hajszállal les ajtó-ablak helyzet (Kerkez tette be) és csak egy épp kezet érintő labda miatt elvett gól. Kerkez és a magyaros nevű Zabarnyi ukrán gyerek nullára levédekezte a MU csatársorát, a középpálya és csatàrsor pedig brillírozott. Milos csaknem hiba nélkül fegyelmezetten játszotta végig a meccset. Sokkal jobb, dinamikusabb, látványosabb meccs is volt, mint a pool - crystal. Azért jó hír ez, mert Iraola széke már inogott, de az elmúlt 5 meccs 4 győzelem 1 döntetlen után nyilván visszajött a bizalom. Márpedig ő az aki Kerkezt kiszúrta és odavitte Bmouth szinten egész nagy pénzért. Ráadásul az is őt igazolja, hogy a bmouth igenis megpróbálhat óvatosan presszing támadó focit is játszani, amibe Kerkez jobban illik a felfutásaival és kimagasló fizikumával. Milosnak nagyon fontos, hogy a PL egyik legfiatalabb játekosaként olyan csapatban legyen, ami bizonyítani is képes. Gratula!
Takagi
2023. december 09. 17:27
Nyögve nyelős volt. Most nem jatszottak jól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!