Pat Cortina csodát tett, az elitben a női jégkorong-válogatott

2024. április 27. 19:39

A magyar lányok 2–1-re legyőzték Franciaországot a klagenfurti divízió I/A-világbajnokság szombati, utolsó fordulójában, így a második helyen végeztek, s megint a legjobbak között szerepelhetnek.

2024. április 27. 19:39

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Pat Cortina szövetségi kapitány harmadszor tett csodát a magyar hokiban, korábban a férfiakkal 2008-ban, a hölgyekkel pedig 2019 után immár másodszor jutott fel az elitbe. Az Ausztriában zajló divízió I/A-világbajnokságon a mieink a Koreai Köztársaságot és Hollandiát egyaránt 2–0-ra legyőzték, majd Norvégiától és a házigazda osztrákoktól is kikaptak szétlövésben. A helyzet egyszerű volt: a magyar lányoknak a rendes játékidőben kellett nyerniük ahhoz, hogy megelőzzék az utolsó forduló előtt listavezető franciákat és Norvégia mögött másodikként feljussanak az elitbe. Tehát ennek tudatában kezdték szombat délután a hölgyeink a meccset, ehhez képest már a 43. másodpercben gólt kaptak.

A kiegyenlített első harmad után a másodikban a magyar együttes játszott fölényben, ekkor 11-7 volt a kapura lövések aránya, és az utolsó percben Jókai-Szilágyi Kinga találatával sikerült is egyenlítenie. 

A harmadik felvonás elején Seregély Míra vezetéshez juttatta a magyar válogatottat, 

és bár ezután a franciák mindent megpróbáltak – 11-4-es kapura lövési aránnyal zárták ezt a játékrészt –, de az eredmény már nem változott, így a Pat Cortina vezette női válogatott 2–1-re megnyerte a mérkőzést, Norvégia mögött a második helyen végez a tornán, így visszajutott az elitbe. A siker annál inkább bravúros, mert a legjobb magyar női hokis, Garát-Gasparics Fanni sérülés miatt nem játszhatott a világbajnokságon.

„El sem hiszem még, hogy sikerült. Az osztrákok elleni, pénteki meccs után csak éjszaka egykor kerültünk ágyba, ezért is kezdtük talán kicsit fásultak a mérkőzést. 

De aztán kipörgettük a savat a lábakból és a másik két harmadban már jól játszottunk. Hihetetlen, hogy visszajutottunk az elitbe” – mondta a Magyar Nemzet érdeklődésére Mayer Fruzsina.

A tornáról az első két helyezett jut fel az elitbe, míg az utolsó Koreai Köztársaság kiesett a divízió I/B-be.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viro manĝi
2024. április 28. 00:07
Szép volt csajok! Jó kis meccs volt ez a franciák elleni.
Cserna János
2024. április 27. 23:26
Gratulálok. Gyönyörű eredmény, lányok!
röviden
2024. április 27. 20:23
Ennél sokkal jobbak a lányok. Csak kilenc góllal azért bravúr volt továbbjutni, pláne ilyen borzalmas bírói ellenszéllel. Ha Gasparics Fanni visszatér az első sorba, könnyebb lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!