Van, akinek Magyarországról Bukaresten át vezet az útja Párizsba

2024. április 22. 15:15

Fucsovics Mártont romániai tornagyőzelme az olimpiára repítheti. A hétfőn kijött legfrissebb világranglistán nagyot lép előre, huszonkilenc helyet javított a magyar teniszező, aki most az 53.

2024. április 22. 15:15

Nyitókép: MTI/EPA-LUSA/Rodrigo Antunes

 

Ahogy arról beszámoltunk, pályafutása során másodszor nyert ATP-tornát Fucsovics Márton, amikor vasárnap délután két játszmában legyőzte az argentin Mariano Navonét a bukaresti 250-es torna döntőjében. Ezzel az egyesben hat év szünet után ismét ATP-tornagyőztes Fucsovics nagy lépést tett az olimpiai részvétel felé. Fucsovics három éve ott volt Tokióban a nyári játékokon, ám sérülés miatt végül nem állt ki az első fordulóban Hubert Hurkacz ellen.

Ezt is ajánljuk a témában

Most viszont nagyon jók az esélyei arra, hogy Párizsban immár valóban olimpikonná váljon, miután a világranglistán 29 helyet javítva az 53. helyen áll – írja az MTI. Az ötkarikás játékok tenisztornáján a férfi és a női egyesben is a június 10-én kiadott világranglista első 56 helyezettje szerepelhet, azzal a kiegészítéssel, hogy egy nemzetből maximum négy játékos vehet részt a tornán, vagyis ennek köszönhetően általában még a 65-70. hely környékéről is oda lehet kerülni a résztvevők közé.

Jelen állás szerint a 63. hely még olimpiai részvételt jelent, de ez persze június elejéig változhat.

Fucsovics legközelebb az április 30-án kezdődő ATP Challenge Tour cagliari versenyen indul, majd rá következő héten részt vesz a római ezres mesterversenyen, aztán május végén kezdődik a francia fővárosban a Roland Garros, amelyen főtáblás.

Másik magyar klasszisunk, Marozsán Fábián egy helyet lépett előre az előző héthez képest, miután a barcelonai tornán a nyolcaddöntőig jutott. Ő most a 38. 

Tehát jó esély van arra, hogy Párizsban két férfi teniszezőnk is ott legyen a mezőnyben.

Jó hír az is, hogy a nőknél visszakerült a legjobb száz közé Bondár Anna. A jelenlegi első számú magyar női játékos a svájci Chiassóban rendezett, 75 ezer dollár összdíjazású ITF-tornán döntőt játszott, a ranglistán pedig 13 pozíciót javítva a 95. Gálfi Dalma két helyet rontva a 137., Udvardy Panna egyet visszacsúszva a 151., míg a párosban vasárnap versenyt WTA-tornát nyerő Babos Tímea maradt a 180.

A férfiaknál továbbra is a szerb Novak Djokovics, a nőknél pedig a lengyel Iga Swiatek áll az élen.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:41
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­­ö­­­g­­ö­s­­ ­­l­­­á­­­n­y­­o­­­k­­­ ­­­v­­­á­­­r­­­n­­­a­k­­­ ­r­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­𝗡
rugbista
2024. április 22. 19:14
Két férfi teniszező az első 50-ben...tán ilyen sem volt még, mióta van ATP:
Kétes
2024. április 22. 17:17
Hajrá Marci!
rebekakedves
2024. április 22. 16:11
Akarhanyszor latom jatszani teljesen elkepzelhetetlennek latszik hogy nyerjen, pedig most kifejezetten jol megy neki. Nagyon örülök hogy visszakapaszkodik. Marozsannak hamarabb kellett volna jönnie. Az olaszokon latszik most hogy mennyire inspiralja a tobbieket ha elől van valaki a ranglistán, szabályosan húzza magával a többieket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!