Ezzel a fejlesztéssel csapna oda a Ferrari a Red Bullnak a Forma-1-ben (Videó)

2024. május 11. 15:26

Az új technikai megoldást az emilia-romagnai Nagydíjon vetik be először élesben.

2024. május 11. 15:26
The Ferrari logo is on the Scuderia Ferrari SF-24 Ferrari during the Formula 1 Crypto.com Miami Grand Prix 2024 in Miami, USA, on May 4, 2024. (Photo by Alessio Morgese/NurPhoto) (Photo by Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Nyitókép: 

A Ferrari Forma-1-es istállója pénteken a fioranói tesztpályán bemutatta a legújabb fejlesztési csomagot, amelyet jövő héten az emilia-romagnai Nagydíjon fognak élesben bevetni – közölte a Motorsportra hivatkozva az Origo. Az elsősorban az oldaldoboz és a motorvédő lemez megváltozott koncepciója köré épülő SF-24-es karosszériájának többi része is átalakul, hogy a Ferrari nagyobb nyomást helyezzen a Red Bullra és megpróbálja lerázni a rohamtempóban fejlődő McLarent. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Ferrari autójának oldaldobozán idei első változatán a légbeömlő alsó fele nyúlt ki, most azonban a Red Bull megoldásához haosnlóan a felső szegélyt is meghosszabbították. A különbség, hogy míg a Red Bull a lehető legjobban összezsugorította a nyílást, a Ferrarinál ez nagyobb lett. Eközben függőleges légbeömlő a váz mellett egy nagy nyílásban olvad egybe a fenti fő elemmel, csakúgy, mint a Alpine-nál és a Mercedesnél. 

Ez azt eredményezi, hogy a glória hátsó lábánál eltűnik a függőleges légbeömlő kivezetése és megváltozik az itteni szárnyacska alakja, egy, a kobrák nyakára hasonlító alakú lemez uralja ezt a területet.

Emellett meghosszabbították a visszapillantó tükrök kifelé vezető szárát is, hogy a légáramlatokat az oldaldoboz felső felülete felé tereljék. Az oldaldoboz alakja is megváltozott egyébként, hasa alatt jóval nagyobb hely van, így a Ferrari tervezői az oldalát és csípővonalát is átmunkálhatták, hogy jobban működjön együtt a padlólemez alatta lévő szakaszával.

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kislaci-2
2024. május 11. 19:54
csipom a ferrarit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!