Óriási siker! Világbajnok lett, és feljutott az A csoportba a magyar jégkorong válogatott Magyarország-Szlovénia 2-1

2024. május 04. 21:43

Jót tett a nemzeti csapatnak a győzelmi kényszer, tétmérkőzésen először sikerült nyernünk a szlovének ellen.

2024. május 04. 21:43
Bolzano, 2024. május 3.
A magyar csapat játékosai ünneplik gyõzelmüket a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokság csoportkörének negyedik fordulójában játszott Olaszország - Magyarország mérkõzés végén a Sparkasse Arénában 2024. május 3-án. Magyarország-Olaszország 3-2.
MTI/Szigetváry Zsolt

Győzelmi kényszerben lépett pályára a magyar jégkorong válogatott a régi mumusunk, Szlovénia ellen, ugyanis miután fájdalmas vereséget szenvedett a nagyrészt székely sportolókból álló romániai válogatottól, és a nemzeti együttesen belüli feszültségek a szövetségi kapitány lebohócozásához vezettek, biztossá vált, hogy a feljutáshoz mindkét további meccsét nyernie kell, ahhoz, hogy fejusson az A csoportba. 

Ezt is ajánljuk a témában

Olaszország ellen ez nagy bravúrral sikerült is, hiszen 3-2-re felülmúltuk a házigazda együttest, de Szlovéniát eddig még sosem sikerült megvernünk, ezért keménynek ígérkezett a szombati mérkőzés. Ehhez képest a mieink jól kezdték a meccset, hisz Hári János (tényleg) révén az első harmad  nyolcadik percében megszerztük a vezetést. A szlovének a második harmad elején egyenlítettek, majd sokáig tartó gólcsend követekezett. 

Szinte az utolsó pillanatban a magyar válogatott végül eredményes volt, Papp Kristóf a 18. percben szerzett góljára a szlovén nemzeti együttes már nem tudott válaszolni, így Magyarország megtörte az átkot, és győzelmével végül elérte, hogy jövőre a legmagasabb szinten a világ 16 lagjobb csapata között szerepeelhessen. 

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:08
🍓 ️ ­­­I­­g­a­­­z­­i n­­­i­­­m­f­­­o­m­á­­n­­­i­­á­­k­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
goldie-2
2024. május 05. 15:07
"Óriási siker! Világbajnok lett, és feljutott az A csoportba a magyar jégkorong válogatott Magyarország-Szlovénia 2-1" Ezt nem tudom értelmezni. Mi az, hogy világbajnok lett?
atti64
2024. május 05. 07:48
HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!!!!!!!!!!
balbako_
2024. május 05. 05:57
Gratulálok a fiúknak és a Győri Audi ETO lányainak is, mert ők meg bejutottak a BL négyesdöntőjébe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!