Simán győzött, és még picit reménykedhet a Liverpool

2024. május 05. 20:52

Szoboszlai Dominik csak a kispadon kezdett a Tottenham Hotspur elleni 4–2-re megnyert angol bajnokin a Premier League 36. fordulójában.

2024. május 05. 20:52

Nyitókép: Matt McNulty/Getty Images
 

Valamiért már nem bízik annyira magyar válogatott futballistájában Jürgen Klopp. A német szakember ezúttal sem nevezte a Liverpool kezdőcsapatába Szoboszlai Dominikot, aki korábban stabil kezdő volt. A Pool még azért küzd, hogy matematikailag versenyben maradjon a bajnoki címért folyó harcban. A remény csak egy győzelemmel élhetett tovább. A vendégek célja meg az volt, hogy a Bajnokok Ligáját érő negyedik helyen végezzenek.

A Vörösök farkasként rontottak neki ellenfelüknek az angol labdarúgó-bajnokságban vasárnap esti mérkőzésén. A 14. percben Mohamed Szalah a kapufát találta el, majd két perccel később már nem hibázott az egyiptomi csatár, fejesből szerzett vezetést a hazaiaknak. Ezután kicsit visszavett a tempóból a Liverpool, de a szünet előtt Andy Robertson góljával azért növelte az előnyét.

A második félidő is ugyanúgy kezdődött, mint az első. Csak épp még hamarabb szerzett újabb gólt a Pool. Az 50. percben a Szalah-nak gólpasszt adó Cody Gakpo találatával már 3–0 állt az eredményjelzőn. Kilenc perccel később kezdett nagyon kínossá válni a londoniak számára ez a meccs, ekkor Harvey Elliott szerzett bámulatos gólt, 18 méterről kilőtte a jobb felső sarkot. A négygólos előny azonban kényelmessé tette a Vörösöket, a 72. percben Richarlison szépített, majd öt perccel később a 300. PL-meccsét játszó Son Heung-Min is betalált.

Aztán a 83. percben végre Szoboszlai Dominik is beállt, a gólszerző Elliottot váltotta. 

A magyar középpályásnak volt néhány jó szerelése, de sok időt nem kapott. Az eredmény már nem változott, 4–2-re győzött a Liverpool, és továbbra is a 3. helyen áll a Premier League-ben. A hátránya 5 pont az első Arsenallal, és 4 a második helyezett, de egy meccsel kevesebbet játszó Manchester Cityvel szemben. Szóval, még nem kellett lemondania a bajnoki címről a Poolnak, picit reménykedhet, de reálisan nézve, azért elég valószínűtlen, hogy mindkét riválisát megelőzi a hátralévő két fordulóban.

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2024. május 05. 21:39
Szoboszlai nélkül 287548865555678:2 is lehetett volna de így csak 4:2 lett.
rugovics tibusz
2024. május 05. 21:30
Miben reménykedhetnek, hogy az Arsenal kettőből kétszer, a Mancity meg háromból háromszor tökön szúrja magát?
Halder_1899
2024. május 05. 21:01
Kit érdekel a Pool, de a Fradi 5-1-re verte a Lokit úgy, hogy a Debrecen legjobbja a kapusuk volt, a kapott 5 gól ellenére. Hajrá Fradi ! FTC előnye bajnokságban 17 pont....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!