Hallom, féltek

2009. december 17. 09:05

Hallom, féltek. Remeg a hang, jön az Orbán.

2009. december 17. 09:05
Hallom, féltek. Színpadon, nézőtér előtt, kézenfogva. Egy kabarénak nevezett ripacskodásban. Remeg a hang, jön az Orbán.

A hétvégén az ATV jóvoltából a Sas kabaré szórakoztatta a nemzetet. A Mikroszkóp színpad jobb sorsa érdemes társulata ezúttal Verebes István rendezésében mártózhatott meg a politikai humor legsötétebb bugyraiban. A műsor végén a színészek a színpadon összekapaszkodva együtt követelték, hogy elég volt a rosszul megvágott őszödi beszédből (?!), Verebes István pedig komolykodó arccal kijelentette, hogy fél. Fél, hogy mi lesz itt tavasztól, fél, mert könnyen lehet, hogy elveszik tőle a negyven évig kuporgatott kis vagyonát. Feszült a nyaki ütőér, legördült a függöny.

Nem volt kedvem nevetni. Csak mosolyogtam. Mert tudjátok, az olyanoknak, mint ti, valójában nincs okuk félelemre. Ti nem vagytok bűnözők, ti nem vagytok újságírók, még csak humoristák sem. Ti csak lakájok vagytok. Csupa nagybetűvel.


Novák Tamás: Hallom, féltek (Reakció)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2009. december 17. 20:45
Honphi! Ejnye-ejnye, nem a diszpolgár / majdnem/ többszörösen kitüntetett Sas József humorista, szinházigazgató, megbecsült megmondóemberről van szó. Senki olyan lenini paródiát nem csinált, mint Ő, amin átsütött /a humoron is/ a kommunista öntudat. Ezt az embert gondolod szemétdombra valónak? Nem, mostmár csak maradjon - állami támogatás nélkül - és meglátjuk, valóban piacképes-é .
sunázó
2009. december 17. 13:26
Jól vagy veterán? Nem kattog ott bent valami? Nem nyakon felül, mert az a géppark már muzeális. Ne erőltesd magad a gondolkodással, nyomj néhány fekvőt. A te korodban az idegeskedés végzetes lehet. Mi lenne itt velünk nélküled?
honphibu
2009. december 17. 13:05
Azt kérdeztem, hogy Vona, hogy jön ide? Fellép a Sas kabaréban? És mindenki fél a társulatból, csak ő nem?
sunázó
2009. december 17. 13:00
Hát tőled nem fél az biztos. Te egy komcsi, kattogós, lejárt lemez vagy, egy agyonhallgatott Internacionálé, egy kiolvasott Tőke. Ma melyik vagy? maci, honfika, vagy még mások is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!