A WikiLeaks-svargli

2010. december 03. 08:40

Hol vannak már a régi kémkalandok, James Bond-os autós üldözések, sistergő poloskák?

2010. december 03. 08:40

„Nagy a botrány, vagy legalábbis annak tűnik, mindenesetre sokkal többen beszélnek róla már napok óta, mint a magánnyugdíjpénztárakról. De, mint a csodáknak ez régtől számított jellegzetessége, három napnál ez sem tart tovább. Umberto Eco a francia Libération című napilap tegnapi számában foglalkozott a témával, és arról beszélt, hogy a »WikiLeaks-botrány elsősorban annak a bizonyítéka, hogy a titkosszolgálatok kizárólag újságkivágásokból állítják össze jelentéseiket«. Kóbor kutyákat felvásárolok, ugyanitt házikolbász és svargli eladó! »A fantasztikus amerikai revelációk Berlusconi szexuális szokásairól csak azt ismétlik meg, ami már hónapok óta olvasható bármely újságban (kivéve azokban, amelyeknek Berlusconi a tulajdonosa)« – írta Eco. Az egyik titkosnak minősített sürgönyről pedig – amelyet a római amerikai nagykövetségről küldtek Washingtonba – azt állítja, hogy a Newsweek előző heti cikkének feldolgozása.

Régi barátom mondja mindig, hogy ha kell – mert terjedelmi okai lehetnek –, ő akár a Háború és békét is meghúzza úgy, hogy egy haikunál ne legyen hosszabb. Ha ő megteheti, hát a római diplomata is kivonatolhatja a Newsweeket, tömörítheti, feldogozhatja, hogy végül távirati stílusban foglalja össze. Hol vannak már a régi kémkalandok, James Bond-os autós üldözések, sistergő poloskák, hő­sies párbajok, pontban délben, sunyi lapítások a bársonyfüggöny mögött vagy az ágy alatt?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vendéen
2010. december 03. 09:37
http://agytakaritas.igen.hu/1505-a-wikileaks-ratzinger-papava-valasztasarol.html
nyugalmazott tanár
2010. december 03. 09:30
Az Öszöd angolul WikiLeaks. (Most veszik fel a szótárak!) Mi ebben a különös?
Bell & Sebastian
2010. december 03. 08:52
Mint tudjuk, a Schwartli az benn marad, a leve jön csak ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!