Gengszter rap

2010. december 31. 15:35

A médiatörvénnyel nem az a baj, hogy bizonyos dolgokat szabályoz. Mert igazából nem szabályoz semmit.

2010. december 31. 15:35

„A gengszter rapet lehet utálni, primitívnek, erőszakosnak és negatívnak beállítani de attól, hogy a Tilos rádión délután nem szólhat Ice T, még marad a szegénység és a bűnözés. A dolgok állandó kölcsönhatásban vannak egymással, de a gengszter rap csakúgy, mint a művészeti formák többsége reflektál az élet történéseire nem pedig kiváltja azokat. A társadalmi és politikai elitet mindig is zavarta az elébe állított tükör. Ezért igyekszik most ilyen-olyan indokokkal elnémítani a neki nem tetsző hangokat. Azt gondolom a demokráciában sincs túl sok valós jogunk azon kívül, hogy négy évente megválasztjuk a következő szipolyozót és szabadon véleményt nyilvánítunk. Úgy látszik, túl sokáig már azt sem...

 A médiatörvénnyel nem az a baj, hogy bizonyos dolgokat szabályoz. Mert igazából nem szabályoz semmit. Ez egy gumitörvény, amit tetszés szerint bármire ráhúzhatnak. Elismerem, hogy szükség van kontrollra. Nekem is van gyerekem. Ez a felállás azonban olyan mértékű hatalmat ad a médiahatóság kezébe, amivel befolyásolhatja az önkifejezés formáit vagy a szabad híráramlást. Ha nem tetszik valami, elég annyit mondaniuk, hogy az valaki számára sértő. Jön a csekk, oszt jó napot :D. Lehet egymást szépen jelentgetni, azt úgyis szereti a magyar. A hatalom pedig űzheti tovább kisded játékait, hiszen az üzletnek menni kell. Bármi áron. Rám például mi vonatkozik? Hiszen majdnem minden nótám sértő valakire nézve, nem? Erre nincs pénzem. Huszonöt millióm? Tízezrem sem. Vicces.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2011. január 05. 09:44
http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/brutalisan-bantalmaztak-dopeman-nagyszuleit-2040341/ Dopeman kínozna? Akkor most jó ez a demokrácia, vagy mégsem az?
atila68
2011. január 02. 10:06
A médiatörvény olyan mint a magyar foci. Mindenki ért hozzá.
soelmo
2011. január 02. 09:15
Pityinger! Miért nem maradtál te Pityinger?
phaidros
2011. január 01. 13:42
"Azt gondolom a demokráciában sincs túl sok valós jogunk azon kívül, hogy négy évente megválasztjuk a következő szipolyozót és szabadon véleményt nyilvánítunk." Hát igen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!