Főzdefeszt és blog a sörforradalomért

2012. január 06. 14:42

Ha van egy érdekes magyar sör, akkor azt megkóstolod, és vagy ízlik, vagy nem. Interjú.

2012. január 06. 14:42
Bart Dániel
Kreatív

Kreatív: Több helyen olvasni, hogy a sörforradalom kirobbantását tervezted. Hol tart ez a folyamat?

Bart Dániel: Ezt nem úgy kell elképzelni, mint egy jelenséget, amit leírunk, hanem hívószóként. Azért kell így eladni, hogy önmagát gerjessze, és azt is mondhatnám, hogy a sörforradalom tulajdonképpen zajlik. Ha van egy érdekes magyar sör, akkor azt megkóstolod, és vagy ízlik, vagy nem. De ha van egy folyamatos mozgalom, ami halad előre, és ekkor találkozol egy érdekes sörrel, ami ízlik, akkor máris rákapcsolódtál a gondolatmenetre. Mert tudod, hogy lehet új dolgokat várni, hogy van a Főzdefeszt, ahol 77 magyar sört lehet kóstolni, és el lehet azon gondolkozni, hogy ezek a sörök hol voltak mostanáig.

Hol voltak?

Ugyanott, ahol most, csak eddig nem tudtak kijutni a piacra.

A blog és a Főzdefeszt révén változott meg a helyzetük?

Igen, e kettő miatt. Ezt eddig nem csinálta senki, de megvolt a recept, mert az elmúlt években a bor is feljött, a pálinkát is megtolták. Nem kell zseninek lenni hozzá, de nem elég a marketinghez vagy a közösségi piacteremtéshez érteni, hanem a sört is érteni kell. Mondjuk van 47 jól működő vállalkozó, aki kis mennyiségben készít sört, de közülük 35 még nem ivott jó sört. Mert ők is nagyüzemi, érdektelen, világos söröket isznak, abból nem tudják kikövetkeztetni, hogy milyen a jó sör.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
*ufó*
2012. január 06. 18:32
a lager sörök leuralnak mindent, ez van de amúgy örülök annak, hogy van házisörfőzés, yo lenne, ha ez a kezdeményezés kinőné magát, csak hát a fogyasztóknak is szokniuk kell az új ízvilágot, a másik pedig, hogy mindenki a pénztárcából indul ki, tehát el kell találni az árát is a sörnek és érdemes lenne a gyümölcs-sörökkel is kísérletezni, ahogyan a belgák teszik, pl. a meggy sör 3 %-os, lényegében olyan, mint a márka, de teltebb, karakteresebb az íze mert amit a soproni árul narancs meg citrom sör néven, az egy szar, szerintem, amikor abból ittam egyszer, utána nem énekeltem azt, hogy: lögd (sicc) ide a sört :)
Faqtya ezredes
2012. január 06. 15:11
Tudja valaki, mitől lett szar pl az arany ászok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!