ETHOSZ

2012. január 30. 09:40

Nekünk nincsen ethoszunk. A Mészárosék meg százmilliót lopnak – de az csupa-csupa ethosz.

2012. január 30. 09:40
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Azt írta Mészáros Tamás publicista és műsorvezető a friss 168 Órában, hogy az Orbán-kormány mellett kiálló tömegnek nem volt ethosza.

Vagyis hát, nem volt karaktere, kissé bonyolultabban, nem volt neki irányadó eszméje.

S a fenti gondolat gyakran visszaköszön mostanában mindazok érvelésében, akik nem tudnak mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy ennyien vonultak utcára a kormányt támogatandó. Vissza-visszatérő motívum az „ethosztalanság”, no és persze az, hogy a szervezők jól élnek a kormány regnálásának köszönhetően, közpénzek garmadáját teszik zsebre, így természetesen anyagi érdekeik által vezérelve állnak a hatalom mellé.

S ezzel ellentétben az ellenzék tiszta, minden érdektől mentes, csupa hazáját féltő, derék ember, akik aggódnak a demokráciáért.

Nagyon megrémültem olvasván Mészáros Tamást, hogy én ethosztalan vagyok, ő pedig csupa ethosz. Nehéz az ilyesmivel szembesülni, na!

El is határoztam, hogy megkeresem Mészáros Tamás ethoszát. Megkeresem, felkutatom, még ha az idők végezetéig tart is, és aztán jól elorzom tőle, legyen végre nekem is olyanom. (...)

Nincsen arca a Mészárosék ethoszának. Neve sincsen neki. Százmillió forint – az a Mészárosék ethosza. Ennyit kapott a Mészáros az előző kormányzattól, hogy népszerűsítse és dokumentálja az Európa kulturális fővárosa eseménysorozatot. Tessék elolvasni a Narancsban vagy az Atlatszo.hu-n, miképpen népszerűsített és dokumentált Mészáros.

Sehogyan sem.

Szart se csinált a Mészáros százmillió forintért. Ócska, vágatlan, amatőr felvételeket, hibásan legépelt, hasznavehetetlen interjúkat hagyott maga után a Mészáros – százmillió forintért.

Ez tehát a Mészárosék ethosza. Pőrén, feketén-fehéren. Szemét, pocsék, mocskos alibi munka – százmillió forintért.

S mialatt ezzel az ethosszal a hátuk mögött élik mindennapjaikat, bárkit és bármikor megvádolnak saját bűnükkel. Saját aljasságukkal. Saját csalásukkal. Ebben profik és verhetetlenek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalasnyikov
2012. január 31. 04:27
ki kéne maradnunk Zsolti ebből a hőseltoszból. Kurják csak egymást a vattakabátok intenziven.. LOL.
=nessuno=
2012. január 30. 22:16
Önök miből is élnek ott a Kormány holdudvarában? Erkölcsileg nemlátok különbséget a két oldal között. Sajnos.
torresG4
2012. január 30. 20:14
zuschlagot hatvan misiért lesittelték....mészáros a százmisis sarával nagy szarban van és nincs közelben és távolban, aki nagyvonalúan stornózza ezt a munkásember számára felfoghatatlanul gigantikus , adóforintokból összegyűlt pézösszeget,...... senkinek ne legyenek illúziói, úgy ráhúzzák a vizes lepedőt, hogy attól koldul ez a köztörvényes, nem piti, notórius hazudozó, szemita tolvaj.....
Plagizátor terminátor
2012. január 30. 20:04
Zsolti, te nem éthosztalan, hanem észtelen vagy.. És görény...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!