A kalózok célba veszik az Európai Parlamentet

2012. április 26. 13:50

Sok országban a kalózpártok támogatottsága a kisebb politikai erőkhöz hasonló.

2012. április 26. 13:50
EUvonalas
Erről ugatok

„De mitől kalóz egy párt? A kalózpártok »őse« 2006-ban jött létre Svédországban, megnevezése a »Pirate Bay« internetes fájl-letöltési portál nevéből származik. Alapítója Rick Falkvinge a mai napig meghatározza a »kalózok« értékrendjét. A kalózpártok fő célkitűzése megőrizni az internet szabadságát és megakadályozni az ACTA életbelépését. Küldetésüknek tekintik az információs önrendelkezés, a magánszféra, a tudás és kultúra szabad használatának megvédését.

Sok országban a kalózpártok támogatottsága a kisebb politikai erőkhöz hasonló, a német kalózpárt például jelenleg 13 százalékon áll, Ausztriában pedig a legutóbbi tiroli helyhatósági választásokon a kalózpárt egyik képviselője bejutott a városi tanácsba. Magyarországon is aktívan működik a mozgalom, de egyelőre nem pártként.

A  prágai fórumon a kalózpártok úgy döntöttek, hogy ezentúl még aktívabban részt kívánnak venni a politika alakításában és minden államban arra fognak törekedni, hogy elfogadott politikai csoportosulásként tartsák őket számon.

A párt ambiciózus törekvéseit elnézve elképzelhető, hogy 2014-ben az európai parlamenti szavazólapra a Kalózpárt neve is felkerül majd.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heima
2012. április 26. 20:47
csak a kalózok!
duzur
2012. április 26. 19:02
Nekem nagyon tetszenek! Föleg mert ahol indultak, az eddigi pártokat is alaposan felrázták! Lassan minden politikusnak dereng, hogy vége a kényelmes demokráciázgatásnak, és az internet segitségével komoly számonkérés is mozgositható. Hajrá Kalózok!
kjkj945
2012. április 26. 16:42
Kalozpárt azért nincs mert az egypárt(parlamenti)egyik frakciója sem forszírozza. Ja szerintem az istenadta népet sem érdekli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!