Baloldal

2013. október 09. 09:06

Ami elnevezése szerint baloldal lenne, olyan ma nincs, illetve, nagyon is van: ma a jobb egyben a bal is.

2013. október 09. 09:06
G. Fodor Gábor
GFG Blog

„Van itt egy üres hely, valami, ami nincs. Ma Magyaroszágon baloldal nincs.

Nemcsak azért, mert Mesterházy Attila az MSZP-nek szóló születésnapi köszöntőjében azt írta, hogy az MSZP 1990 után a »semmi közepén találta magát«, hanem mert, ami elnevezése szerint baloldal lenne, olyan ma nincs, illetve, nagyon is van: ma a jobb egyben a bal is. (…)

Eközben a jobboldal, mivel a bal csak balnak hazudta magát, behatolt oda is, ahol korábban senki sem volt. Miközben a baloldal saját cinizmusának foglyává vált, aközben a Fidesz a politikai erőtér egészét lefogó néppárttá lett.

Ezért lehet 2014 a baloldal Mohácsa.

A mesterséges baloldalt nem lehet majd tovább lélegeztetőgépen tartani. Előállnak a természetes baloldaliság és egy valódi politikai váltógazdaság politikai, társadalmi és lelki feltételei. Mint ahogy egyszer talán, mindenki üdvére, a Sas-kabarénak is vége lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2013. október 10. 08:28
Werber féle csalás egyik változata ,mszp nem számolt el a hiánnyal sejthető hogy a werber fél gazembereknek tették félre a milliárdokat a választási csalásra.Tudjuk hogy az mszp mindig idegeneket fizet le idegenek segítségével tudott hatalmon maradni , sok furkó vörösnek nincs annyi esze hogy fortélyokat kidolgozzon a választási csalással tudjon nyerni.A mszp ásza werber Israelből ,csodálkoznak a zsidók hogy a magyarok ferde szemmel néznek rájuk .. ""Emlékezetes, 2006-ban egy szocialista politikus leplezte le a Hír Televízió Célpont című műsorában, milyen módszerrel csalt az MSZP a 2002-es országgyűlési választásokon. Bácsics Gyula, aki a Pest megyei Nagykátán a választási bizottság szocialista alelnöke volt, elárulta: Ron Werber magyarázta el, hogyan lehet a láncszavazást úgy kivitelezni, hogy ne legyen feltűnő. A csalás lényege: a láncban az első szavazó bemegy a szavazókörbe, fölveszi a lepecsételt szavazólapot, majd a fülkében elrakja, és csak egy üres borítékot dob az urnába. A lepecsételt üres szavazólapot pedig elviszi magával az MSZP által berendezett központba, ahol beikszelik rajta a szocialista pártot, illetve jelöltjét. A következő lefizetett szavazó ezt a már kitöltött szavazólapot viszi magával a szavazókörbe, ezt teszi be a borítékba, amelyet az urnába dob, majd a kapott lepecsételt üres szavazólapot megint csak kicsempészi. – A szavazópolgár „addig nem kapta meg a pénzét, amíg az üres cédulát nem hozta vissza” – magyarázta Bácsics. Hozzátette: az így lefizetett választópolgárokat vendégül látták, etették, itatták, és csak a szavazás végén engedték haza. Bácsics Gyula azt is elárulta: az ilyen „baloldali” szavazóknak általában kétezer forintot szoktak adni a szocialisták. Az MSZP tagadta a vádat.""
kuwiq
2013. október 09. 17:56
Azért azokat baloldalinak nevezni, akik következetesen a szoiális kiadások folyamatos nyirbálásával, túladóztatással monopóliumok, oligopóliumok, kartellek kritikátlan kiszolgálásával múlatták az időt, amikor kormányon voltak, akiknek a soraiban több milliárdos, multimilliomos van, mint bármely más rétegében a társadalomnak nem kis tévedés, hanem ordítóan nagy hiba, kivételes baromság! Méghogy szocialisták, vagy szociáldemokraták, na ne röhögtessenek! Ultraliberális horda!
feketemacska
2013. október 09. 16:47
Az utóbbi két évtizedben két nagy párt püfölgette egymást rendesen.Természetesen némi oldalágakkal ékesítve. Most azonban bajban van a jó nép.Útelágazáshoz értünk,és annyi az irány,hogy elszédülünk,mint egy hullámvasúton.Naponta új pártok bújnak ki a földből.De már a nép nem tudja követni,ki kicsoda??? Lehet,hogy Aki másnak vermet ás...játékot játszanak?
gubenc
2013. október 09. 15:01
A jobb és baloldali címkézésnél nálunk csak egy érdekesebb van. Ez pedig a kommunista - anti-kommunista megkülönböztetés. Ezen még érdekesebb vitákat lehet folytani. Én már izgulok, hogy G. Fodor Gábor mikor fog ír majd cikket az antikommunista kommunistákról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!