Menekült négerek+vidéki asszonyok vs. MÁV+rendőrség 0:0

2013. október 07. 12:18

Győrbe utaztam vonaton. Győrszentivánnál (5 azaz öt percre a végállomástól) a kallerok leállították a vonatot rendőri intézkedés végett.

2013. október 07. 12:18
Kiss Ádám
smalladam

„Tegnap Győrbe utaztam vonaton. Győrszentivánnál (5 azaz öt percre a végállomástól) a kallerok leállították a vonatot rendőri intézkedés végett.


>két fekete arc utazott a vonaton, vszeg. menekülttáborosok, akik nem vettek pótjegyet, csak jegyet.

>a kallerok nem tudták velük megértetni, hogy kell pótjegy (btw még a polgárháborús afrikai szerencsétlenállamok környékén sincs olyan faszság, hogy jegy+PÓTjegy)

> az arcok mondták, hogy nem akarják kifizetni a büntetést, meg hogy eurójuk van, de abból meg a kallerok nem tudtak visszaadni. állítólag nem először történt ez meg velük.

> bár vszeg már a tegnapi út során is sokkal korábban felmerült a probléma, a kallerpáros ennek ellenére a végállomás előtt 5 perccel állíttatta le a vonatot, hogy rendőrt hívjanak, aki majd megoldja a helyzet.

> az utasok között gyorsan elterjedt, hogy miért áll a vonat a végállomás előtt, mikor ott vár az unokám/megy a csatlakozásom Röcsögére/kihűl az ebéd otthon. 

> az utasok egy jelentős része, különösképp egy harcias 50+-os nőkből álló koalíció rátámadt a kallerokra, hogy mi a faszért csinálják ezt.

> mikor kiderült, hogy mi van (1300 ft pótjegyet kellett volna kifizetni (meg a büntetés)) az utasküldöttség közölte, hogy akkor kifizetik, csak menjünk már, mert vár a gyerekem/megy a csatlakozás/különben is minek ekkora cirkusz 1300 ft miatt/miért nem a végállomáson intézik ezt)

> a kallerok kötötték az ebet a karóhoz, hogy de a szabályzat, meg hogy már kihívták a rendőröket

> a rendőröknek sikerült kb 20 perc alatt kiérniük.

> az utasok a rendőröknek is háborogtak, akik cserébe szemtelennek és tiszteletlennek nevezték az utasokat.

> a rendőrök intézkedtek valamit, bár nem tűnt úgy, mintha kifejezetten  a helyzet magaslatán álltak volna.

> az utasok adtak pénzt a két arcnak, hogy legközelebb vegyenek pótjegyet.

> egy zöld hajú, láncos nadrágos gót fiú drága fényképezőgéppel közölte, hogy dokumentálta a felháborító esetet, és elküldi a Kisalföld c. napilapnak.

> az idős hölgyek még magukban háborogtak kicsit, hogy miért kell ezt csinálni, hiszen a magyarok is voltak politikai menekültek/mi lesz ha elviszik a rossz hírünket külföldre/ha lógósok is, akkor sem fair ekkora cirkusz 1300 forintért

> a vonat 45 perc késéssel beérkezett Győrbe.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyurbán Fektor
2013. október 07. 16:51
siker siker hátán! a jegy se drágább és a vonatok is pontosabban közlekednek unortodox időszámítás szerint. és még aki ki meri nyitni a pofáját!
Horst_Tappert
2013. október 07. 14:23
"akik nem vettek pótjegyet, csak jegyet" "2013. május 15-től a menetrendben megjelölt egyes gyors- és sebesvonatok igénybevétele esetén gyorsvonati pótjegy váltása kötelező." (http://www.mav-start.hu/hirek/hir.php?mid=1517f9063ba775) Azt magyarázzal el valaki, hogy ha KÖTELEZŐ, akkor hogyan lehet az, hogy a pénztárnál sima jegyet vesznek és pótjegyet nem? Pénztáros mif@szt csinál?
Jason Bourne
2013. október 07. 13:27
"Jópofa" ez a négerezés, csak előttük ne süsse el a szerző, mert még pofán találják csapni.
freehckr
2013. október 07. 13:17
Szürke hétköznapok egy posztszocialista balkáni koszfészekben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!