Így tájékoztatott a közmédia a tüntetésről: sehogy

2014. június 04. 12:07

A közmédiának közelebb van Koppenhága, mint a Dob utca.

2014. június 04. 12:07
zero
Vastagbőr

Minden elismerésem a Kettős Mérce csapatának, akik délelőtt 10 óra és délután 5 óra között megszervezték a tegnapi esti szimpátiatüntetést az Origo kirúgott leváltott közös megegyezéssel távozott főszerkesztője mellett. Ahhoz képest, hogy napközben derült ki, hogy 5 órára kellene menni a Dob utcába az Origo szerkesztőségéhez, meglepően sokan eljöttek, a becslések szerint olyan 2500 lehettünk, jórészt fiatalok, gyerekekkel, kutyákkal, kerékpárokkal. Se transzparensek, se zászlók, se idióták, csak jó idő és szomorkás hangulat. Persze néhány ellenzéki politikus azért felbukkant, de ők mindenhol megjelennek, ahol kamara van. Horváth Csabától például nagyon szívesen megkérdeztem volna, hogy 2010 előtt is ennyire fontosan érezte a sajtószabadságot, de a tömegben elvesztettem. Semmi baj, majd legközelebb.

Éjjel megnéztem, hogyan sikerült objektíven és mértékadóan tudósítania a tüntetésről a közmédiának. Röviden: sehogy. (…)

A legszebb az egészben, hogy a Koppenhágából élőben tudósító, a konspiratív találkozók bemutatójának nagymestere, Hevér Lóránt közmédiás riporter majdnem ott volt a tüntetésen.

Hevér kollegától megkérdezték, hogy részt vesz-e a tüntetésen, mire Hevér azt mondta, a médiaszabályok szerint ahol tudósít, ott nem vonul. A 444 erre megkérdezte, ezek szerint az MTVA tudósít az eseményről? Mire Hevér közölte, nem tudja, nem dolgozik.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2014. augusztus 21. 13:05
Sáling mikor mondja meg,hogy miért unták meg ilyen rövid idő alatt.Fél év!
2014. június 24. 23:39
Európa Erős Embere összefosta magát 1500 tüntetőtől.
Ouroboros
2014. június 18. 12:03
Ez orbáni értelemben elegáns.
Ángyán Páván
2014. június 10. 13:43
Na, aztán ti a hatnapos penészes őszibarack fejetekkel, hónaljszagotokkal, likas zoknikra vett strandpapuccsal kurvára vágjátok az eleganciát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!