Ha André Goodfriend elmegy, itt vége mindennek

2015. február 13. 11:54

Amerika megadta magát, a fasiszták győztek, most majd mindent Goodfriendre lehet kenni: mint látjuk, minden rendben van. Orbán Amerikát is legyőzte.

2015. február 13. 11:54
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Bell elment a csángó bálra, ahol pálinkázott, amivel Orbánnak üzent: »belevaló csaj vagyok, ne aggódj, azt szeretem, amit te«. Mondani sem kell, hogy Bell a mangalicafesztivált is meglátogatta. Talán még rutyutyuzott is egyet.

Elődje, Goodfriend ezzel szemben tüntetésekre járt, az Orbánék által zaklatott civilek közé ment és az ő jogaikat védte. Elszabadult ellene a goebbelsi-i propaganda, a fasiszta uszítás, a náci közbeszéd, de ő megőrizte a hidegvérét, a tartását, nem ijedt meg tőlük, és állta a sarat. Visszaadta Amerika becsületét azok után a hölgyek után, akik előtte Pesten rontották Amerika jó hírét és a levegőt.

Bell igen hamar meglátogatta Hende Csabát is, aki már kupakkal a tetején levő távcsővel figyelte az érkezését. Bell az egyetlen pozitív dologra irányította a figyelmet, ami Amerika és Magyarország között még van, a katonai nemzetközi együttműködésre, és hálálkodott a nagyszerű magyaroknak. Nekem már ez sem tetszett, de még mindig szereposztásnak véltem. Amíg ott van Goodfriend, addig baj nem lehet.

Miután bejelentették, hogy André Goodfriend sürgősen távozik Budapestről – természetesen családi okok miatt -, megértettem, mi történik. Hadd ne higgyek el egy szót sem abból, hogy családi ok áll a háttérben. Egyszerre nagy hirtelen családi problémák lesznek, amiről nem beszél egy olyan nyílt és egyenes pasas, mint André Goodfriend? Nem tudott e problémákról két hete? Ezt csak a hülyék hiszik el. De ha így lenne is, ha elmegy, itt vége mindennek.

Szerintem vagy Bell közölte vele, hogy ő Hollywoodot képviseli Pesten, és nem Amerikát, vagy Goodfriend döntött úgy, amikor felismerte, mi várható, hogy ehhez a hazugsághoz nem adja a nevét egy olyan országban, amely életveszélyt jelent Európára és Amerikára is. Goodfriend profi és rendes ember, ezért távozik.

Ha így van, akkor a követség hazudik, mintha csak a Szovjetunióban lennénk. Amerika megadta magát, a fasiszták győztek, most majd mindent Goodfriendre lehet kenni: mint látjuk, minden rendben van. Orbán Amerikát is legyőzte.

Washington még így nem járatta le magát. Az erősködés után egy újabb szőke nő kelti itt a rossz hírét. Ennél az is jobb lett volna, ha soha nem is látunk egy igazi amerikai diplomatát. De Goodfriend után ez botrány.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. február 14. 13:23
http://mandiner.hu/cikk/20141205_orban_tamadas_alatt_van_az_orszag_fuggetlensege
Csomorkany
2015. február 14. 11:42
Lassan számolni kellene, hogy hanyadjára van itt vége mindennek Bartus szerint.
áfonya
2015. február 14. 11:40
Nem lehetetlen kettős ügynök.
áfonya
2015. február 14. 11:38
"Ha André Goodfriend elmegy, itt vége mindennek" Ezzel Bartus beismerte usa a cia ügynököt ránk küldte kormány buktatás okán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!