Borkainak le kell mondania

2015. június 25. 09:58

Szerdán befejeződött az a per, amelyben többek közt azt kértem a bíróságtól, hogy semmisítse meg a MOB Közgyűlésének 2012. február 26-i határozatait. Interjú.

2015. június 25. 09:58
Török Ferenc
Népszava

- Mi a baja a Magyar Olimpiai Bizottsággal?

- Úgy érti, azon túl, hogy az elmúlt években törvénytelenül működött és azóta is így tesz? – kérdezett vissza a 79 esztendős dr. Török Ferenc, 1964 és 1968 olimpiai bajnoka. – Szerdán befejeződött az a per, amelyben többek közt azt kértem a bíróságtól, hogy semmisítse meg a MOB Közgyűlésének 2012. február 26-i határozatait, mert a közgyűlés összehívása, lefolytatása, az alapszabály módosítása és az új tisztségviselők választása szabálytalanul történt. Kereseti kérelmemnek első fokon először a Fővárosi Törvényszék, majd idén januárban az Ítélőtábla másodfokon jogerősen helyt adott, tegnap pedig a Kúria felülvizsgálati eljárásban erősítette meg ezeket a döntéseket. ()

- Mit vár a Kúria szerdai döntése után?

- A per tárgyát képező alapszabály, illetve az azon alapuló választások és határozatok megsemmisítésével a »régi«, vagyis a 2012. február 26-a előtti alapszabály érvényes és hatályos, a MOB-nak az abban előírt rendelkezések szerint kell működnie. Ha pedig a sporttörvény rendelkezéseihez akar igazodni, akkor bizony új közgyűlésre, alapszabály-módosításra és azt követően új választásra van szükség. Amennyiben ez nem történik meg, további jogi lépések következnek.

- Ha jól értjük, az ön olvasatában a MOB ülésén szóba sem kerülhetett volna, hogy Budapest 2024-ben olimpiát rendezhessen?

- Ha a Magyar Olimpiai Bizottság komolyan gondolja a pályázatot, akkor sürgősen lépnie kell, visszatérni a törvényes útra, mert nem hiszem, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szívesen tárgyalna egy illegitim nemzeti testülettel. Végre észhez kellene térni!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2015. június 25. 18:50
Szdsz-es csótány lettél,megzakkant vénember.Kár érted,abba a tálba szartál bele amiből te is eszel, a sport tett naggyá,jó móduvá.Szerintem a libsi bukott volt főnőkeid vittek bele a szennybe. Vissza kéne vonulnod ,békében-békességben leélned még hátralévő idődet,bosszú állásod szánalmas,nem lesz lelki békességed.Kár.
OberEnnsinnen
2015. június 25. 15:13
1. Ha mindhárom bírósági fórum Töröknek adott igazat, az elgondolkodtató. 2. Már persze, ha léteznének magyar bíróságok, úgy, ahogyan azoknak létezniük kellene. Értsd: ávéhá-munkásőr-pártkáder utód mentesen. A gond, hogy ilyen nincs. Ez az, ami gyengíti Török "igazságát". Nem világos, mi változott volna, ha a régi szabályzat szerint jár el annak idején a MOB... Lehet, Török úgy érzi, az ő ambíciói szenvedtek kárt. No de a magyarok olimpiai szereplése a Borkai vezette testület eredményességét igazolják. Töröknek ez fájna, ami nonszensz lenne az ő esetében. Így ez az egész számomra rejtély. Az azonban tény: Török az SZDSZ-nek volt a tagja, mint parlamenti képviselő. S ettől más fényt kap a dolog. Az a párt volt, a Török pártja, amely szakadékba lökte az országot, majdhogynem végzetes következményekkel, szándékosan(?). Ha Török ennyire az igazság, a jog útját járja, volt pártját, az SZDSZ vezetőit vajon miért nem pereli. Háromszor egymás után?
kjkj945
2015. június 25. 14:43
Mindenki https://www.youtube.com/watch?v=ArK6-4uTlkg TF https://www.youtube.com/watch?v=H22GV_qAP40
lajkakutyus
2015. június 25. 12:09
Gerinctelen szdsz-es. ....bérenc. Örüljön hogy még él, vén trotty.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!