Szeretnék ezúton is gratulálni a Magyar Nemzeti Filmalap döntéshozóinak!

2015. július 10. 14:30

A „Magyar Nemzeti Filmalap”-nál vagy a tevékenységet kellene az első két szóhoz, vagy – az őszinteség jegyében – az elnevezést a gyakorlathoz igazítani. Az előbbi jobb lenne.

2015. július 10. 14:30
Gulyás Gergely
Gulyás Gergely
Facebook

Szeretnék ezúton is gratulálni a Magyar Nemzeti Filmalap döntéshozóinak!

»Nem akarok egy olyan országban élni, ahol egy Vasfüggöny áll. El kell gondolkodjak azon, hogy hol folytassam az életem. Talán Afrikában vagy Csehországban. Egy szabad országban szeretnék élni.« - mondja a Filmalaptól 180 millió Ft.-os vissza nem térítendő állami támogatást kapott Zeró című film rendezője. A köztudottan demokratikus jogállamok alkotta Afrikában e jellembajnok művésznek nem kell majd a szabadság hiányától fuldokolnia, mint a mi közös hazánkban, ahol nehéz lenne hányatott sorsánál egyértelműbb bizonyítékot találni a fullasztó szabadsághiányra.

Már a forgatókönyvből is látszik, hogy a legjobb helyre érkezett az állami apanázs: »Tömegeket fog a moziba vonzani, hogy húskampóra akasztják az öltönyös vezetőket, véli Nemes Gyula, a Karlovy Varyban szerdán bemutatott Zero című őrült film rendezője. Orbán Viktor arcát végül felismerhetetlenre firkálta, pedig rendszerellenes filmet akart csinálni, 180 millió forintos állami támogatásból. Egy méhész bekattan, és terrorista lesz, mialatt a főszereplő gyönyörű cseh színésznő fanszőrzetét ellepik a beszélő méhek, és mézzel kenegetik magukat a szerelmesek szex közben.« (Origo.hu)

»Magyar Nemzeti Filmalap«-nál vagy a tevékenységet kellene az első két szóhoz, vagy - az őszinteség jegyében - az elnevezést a gyakorlathoz igazítani. Az előbbi jobb lenne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. július 11. 22:58
Az agyhalott fideszes kommentek iroi nem hinnem, hogy eletukben valaha lattak muveszfilmet...:(
lajkakutyus
2015. július 11. 16:42
Nem tölt el elégedettséggel a végkifejlet, de Orbán személyes választása ennek a Vajnának a kinevezése a Filmalap élére. Mondhatjuk elnyerte jutalmát.
berzsian56
2015. július 11. 12:19
Számomra egyre világossabbá válik, hogy sem Orbán sem a fidesz nem sokat értett meg abból, mennyire fontos az emberek gondolkodásának jó értelemben vett felvilágosítása,a nemzeti értékek felmutatása. Nem kolbásztöltő fesztiválokat kell rendezni , nem pálinkafőzéseket, és nem Balaton Soundokat. Ez a lepra terjedése, semmi más. Legfeljebb kéttonnányi szintetikus drogot lehet eladni a cigány celebek közreműködése mellett. Ehelyett , ma is azt látjuk, hogy a Magyar Rádió irodalmi műsorait ugyanaz a Kádár rendszerből örökölt három luvnya szerkeszti, akik harminc évvel ezelőtt. Alig hetven százalékos a filoszemita gondolkodás terjesztése, olyan amilyen még a Kádár rendszerben sem volt. Van Spíró ,Nádas, Esterházy . Loaonard Cohen előtt úgy esik hasra, és csúszik mászik riporterluvnya amilyent még a sztalini időkben sem láttúnk. Van Saul fia bátyja ,nővére,meg egyébb zsidrák zsebrákok, de nincs Németh László, Nagy László, Bella István, Buda Ferenc. Nincs Illyés Gyula , Szabó Dezsőről meg egyenest hallani sem akarnak. Mert nem része a zsidó arcátlan tolakodásnak, ahol a zsebpiszoknyi rész tolakszlik az egész helyére.
Szőke Ciklon
2015. július 11. 10:56
Én viszont nem, mert nem a jelenet törlését kellett volna kérni, hanem a támogatást visszakérni, de azonnal! Aztán saját pénzen olyan filmet készít, amilyent akar. Az ilyen mocskoknak, ilyen filmért fizessen a Soros" Ezek az baloldali anarchisták már többször bebizonyították, hogy mire képesek, nem csak szóban, tettben is! Hát azért nem kellene ezt még pénzzel is támogatni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!