Ki árulhatja a reklámidőt a közmédiában?

2015. november 11. 11:53

Megint azt látjuk, hogy a fideszes haverok ráteszik a kezüket a lehetséges bevételekre, közben az állam nem győzi kistafírozni a gigantikus összegekből nézhetetlen műsorokat előállító közmédiát.

2015. november 11. 11:53
Együtt
Egyuttpart.hu

Az Együtt közérdekű adatigényléssel kéri ki az MTVA reklámértékesítési szerződését, hogy kiderüljön: ki, mennyiért és mit csinálhat jövőre a közmédia reklámidejével. Az Együtt fölszólítja az állami médiaszolgáltatót, hogy a nyilvánosság előtt adjon magyarázatot a témában megjelent sajtóhírekre.

Tegnap a Big Picture elnevezésű reklámipari konferencián Lukács Csaba, az Atmedia vezetője bejelentette, hogy jövő januártól az ő cége értékesítheti a közmédia minden csatornájának reklámidejét – adta hírül a Kreatív. A kommunikációs szaklap azt írja, Vaszily Miklós MTVA-vezérigazgató cáfolta Lukács kijelentéseit. Az eset előzménye, hogy néhány napja jelentették be, hogy megszületett az eredmény az MTVA reklámértékesítési tenderén.

Az Együtt szerint a magát közmédiának tekintő állami propagandamédia egyetlen valós feladata, hogy a fideszes haverok és oligarchák zsebét általa megtömjék. Ebben az esetben megint azt látjuk, hogy a fideszes haverok ráteszik a kezüket a lehetséges bevételekre, közben az állam nem győzi kistafírozni a gigantikus összegekből nézhetetlen műsorokat előállító és rosszul gazdálkodó közmédiát.

Az Együtt mindezért felszólítja a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot, hogy tisztázza a pontos helyzetet? Itt közpénzről van szó, így a magyar polgároknak joguk van tudni, ki értékesíti és milyen konstrukcióban ezeket a felületeket. Az Együtt közérdekű adatigénylés keretében a kikéri a vonatkozó szerződést, hogy kiderüljön: ki, mennyiért és mit csinálhat 2016-ban a közmédia reklámidejével?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2016. március 17. 12:31
nézhetetlen műsorokat előállító és rosszul gazdálkodó közmédiát." állítjátok ti, vállalhatatlan ellenzéki pártok. Számomra a retekklub + ateve+ egyéb csatornák nem nézhetők, max 5 %-nyi műsorukat nézem a tisztánlátás miatt. Itt megint a "húsosfazékból való zabálás hiánya" adja a vértyogás tárgyát. Ez meg az én véleményem (2/3-ból).
Szőke Ciklon
2015. november 20. 11:40
Csak hogy tisztán lássál! A Köztévé a te és a mi befizetett adóinkból kap pénzt a működéséhez. Az RTL, és a többi magántévé, a reklámbevételek egy részéből (a nagyobb része az ő haszna) tartja el magát, amit szintén te és mi fizetünk meg azokban a termékekben, amit ott reklámoznak. Továbbá, ahogy az RTL megválasztja, hogy mit reklámoz, úgy joga van más tévécsatornának is megválasztani, bár tudom, hogy ti kettős mércével mértek! Nehogy valaki azt képzelje, hogy a kereskedelmi tévék jótékonysági cégek, saját zsebből fizetik a színvonaltalan, primitív, népbutító műsorok készítését. Ezek a műsorok nektek, a félművelt, az igénytelen rétegnek készülnek. Nektek, akik nem tudnak megnézni egy M1 hiradót, mert hiányolják a mocskolódást, a gyűlölködést, a negatív hírek sokaságát.
Pinter68
2015. november 20. 11:27
"Számomra a retekklub + ateve+ egyéb csatornák nem nézhetők, max 5 %-nyi műsorukat nézem a tisztánlátás miatt. " Saját pénzedből te is olyan szar műsort csinálhatsz, amilyent csak szeretnél. Legfeljebb tönkremész. A "köz"TV ellenben 100 milliárd közpénzből csinál olyan szart, amit csak a legvadabb Fidesz hívek képesek nézni vagy akik nem tudnak mást fogni. Felfogod a különbséget vagy még magyarázni kell?
BőröndÖdön
2015. november 20. 11:27
Erről szól Orbanisztán...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!