Anyák és lányok – a névtelen alávalóságról

2016. január 26. 08:33

Egy többgyerekes anyáról – és, mintegy mellékesen, a házasságról – ebben a hangnemben írni: méltatlan. Mindebbe egy tizenhárom éves lányt, az ő szépségét és jövőjét is belekeverni: aljas.

2016. január 26. 08:33
Balogh Ákos Gergely
Mandiner

Van itt egy sajátságos cikk – mégpedig a 888.hu-n.

„És ha már a hazásságnál tartunk, ilyen képpel örvendeztette annak idején a derék magyar szocialistákat Tóbiás József MSZP-s politikus felesége is, Rába Tímea hajdani szépségkirálynő és maszturbációs segédeszköz.” – írja bátran a szókimondásáért illegalitásba kényszerült szerző. Csak úgy vibrál tőle a levegőben az ERŐ.

Egy többgyerekes anyáról – és, mintegy mellékesen, a házasságról – ebben a hangnemben írni: méltatlan. Mindebbe egy tizenhárom éves lányt, az ő szépségét és jövőjét is belekeverni: aljas.

„Valószínűleg az egyetlen dolog, amellyel kapcsolatban Tóbiás Józseffel valaha egyet fogunk érteni: és pedig a lánya szépsége, ami - lássuk be - vitathatatlan. Éppen ezért aggódunk. Nem tudjuk eldönteni, hogy mi lesz rosszabb: ha apja politikai vagy anyja pornófotós nyomdokaiba lép majd a szépséges Nina, mindenesetre mi egyiket sem kívánjuk neki.” Aztán egy kép a lányról és édesapjáról, majd maszturbálós szavazás az édesanyáról. Hárman névvel és arccal, valaki név és arc nélkül.

S mindezt nem szégyen és megbánás, hanem harcias főszerkesztői kiállás követi, egyenesen a konzervatív újságírás zászlaja alatt: „Mindenkinek megadja, ami neki jár. A nagyságot értékeli. Az alávalót lenézi. A ribancot annak nevezi, ami.”

Minket sokkal többször neveztek konzervatívnak (ifjú-, sőt bezzegkonzervatívnak meg aztán pláne), mint ahányszor így hivatkoztunk magunkra (inkább a polgári undergroundot használjuk lassan tizenöt éve, ha valamiért öncímkézésre kényszerülünk). Általában nem is szívesen megyek bele a mi a(z igazi) konzervatív? végeláthatatlan terminológiai köldöknézésbe, de negatív definíciót adni annál egyszerűbb: amit a 888.hu művelt, az egészen biztosan se nem konzervatív, se nem újságírás. Sem tartalmában, sem stílusában – indíttatásában meg különösen nem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 281 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2016. október 13. 00:02
Tóbiásról tudtam azt ami a cikkben van. RT fotóit nem láttam, csak a cikkben. Nagyon szép a 20 évvel előtti fotókon. Az arca és az alakja is. Ma láttam, hogy a Playboyban is szerepelt 10 éve. Ott is nagyon szép. A lánya már modellkedik. Az anyja tette ki a lánya képeit a facebookra. http://www.life.hu/trend/20150924-raba-timea-13-eves-lanya-tobias-nina-modell-lett.html Amit írt és ahogy írt a nőkről, azt nem is értem. Tudod mit írt nekem GFG-ról az a homoszexuális fiú akivel beszélgettem? Talán ez lehet a magyarázat. Miért nem Tóbiást vette célba, amikor ilyen erkölcstelen életet él. Nem lett volna elég?
Sulammit
2016. október 13. 00:02
Azt hittem, hogy az anyjáról beszélsz. a, miket tud meg itt az ember. Csak azt nem tudom, miért kevergeti el a mandi a commentjeimet. Rámegyek a nevemre és egy csomó hozzászólásomat nem találom. Ezt is véletlenül.
Sulammit
2016. október 13. 00:02
Ez egy nagyon szép lány. És milyen mocskos dolgokat írnak róla és az a kép is...! Ez nem verte ki a biztosítékot a baloldalon úgy látom.
katus
2016. június 03. 20:38
"Honnan lehet tudni, hogy a kormány közpénzzel támogatja a 888- at? Miért kellene a kormánynak elhatárolódni, mivel a 888 véleménye nem a kormány véleménye." HAsztalan azonban a nagy fideszes nekibuzdulás, a 888.hu nyíltan kormánypárti, a kenyéradókhoz ezer szállal kötődik. A hecclap kiadója a Modern Média Group Zrt. Ennek a cégnek az egyik tulajdonosa Dr. Győri Tibor, a fideszes Miniszterelnökség korábbi államtitkára, a Nézőpont Csoport igazgatósági tagja, a másik pedig az Ibizát megjárt sztárturista, Habony Árpád, aki a kormányzati körökben nagy elmeként ragyog, tanácsaiért állítólag a fél kormánypárt megfordul. A 888.hu főszerkesztője, aki később mikropublicisztikában bevédte az ominózus pöcsverős cikket: G. Fodor Gábor (GFG), aki egyben a milliárdos kormányzati megbízatásokkal ellátott Századvég stratégiai igazgatója. A 888.hu egyik éppen aktuális hirdetője a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program révén, amelynek kuratóriumi tagjainak felét a magyar kormány nevezi ki. A másik a Család- Ifjúság- és Népesedéspolitikai intézet, amely az Emberi Erőforrások Minisztériumának a háttérintézménye. Hogy hogyan, és milyen értékben kapott kormányzati hirdetéseket a 888.hu, azt most is számoljuk. A hírportál nem túl eredeti híreit a magyar állami hírügynökség a kezdetek óta szemlézi. Miközben a webaudit.hu alapján azt sem lehet tudni, hogy mennyien nézik G. Fodor Gábor lapját, a hecclap nem is tett közzé hirdetési ajánlatot, mintha a konzervatív, kormányhű online médiában a reklámfelület-értékesítés liberális huncutság lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!