A Kossuth-díj nem erre való

2016. március 12. 10:08

Egy életmű elismerése és nem külföldi díjak vagy a világsiker lájkolása. A díjazott művészetének maradandó értékéről és nem a piaci sikerről szól.

2016. március 12. 10:08
Kardos Gábor
Facebook

„Örülök Géza barátom sikerének, amiről már írtam is, de a Kossuth-díj nem erre való. Egy életmű elismerése és nem külföldi díjak vagy a világsiker lájkolása. A díjazott művészetének maradandó értékéről és nem a piaci sikerről szól.

Ez sajnos az a szint, mint mikor pártpolitikai kritériumok alapján osztják.

Függetlenül attól, hogy ezúttal nagyon szerethető és tehetséges embereknek adják, akik idővel nyilván kiérdemelhetnék. Egyébként szakmailag is sántít, hogy pont a hangmérnök nem kap Kossuth-ot, az operatőr viszont igen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. január 24. 17:02
Most is "oly kor" van. Próbálják is Radnótit lejáratni. (Szerelmi üggyel).
péterx
2016. június 05. 20:10
1. Minden döntés bizonyos fokig önkényes . 2.Kardos téved , mert a siker és a művészi érték nem mindig különül el . 3. Vannak esetek , amikor egyetlen mű is halhatatlanná teszi az alkotót , nem feltétlenül egy egész életpálya . 4.Egy csomó relatíve fiatal alkotó is kapott már Kossuth díjat . Kardos normája szerint a posztumusz dijazás lenne az igazán "egész"-re vonatkozás .
balbako_
2016. május 27. 07:25
Van rajta sapka, nincs rajta sapka...Képzeljük el, ha nem kapnak tán még meg is bombáz minket az USA.
Starlord
2016. május 16. 14:29
Nem vagyok zsidó csak tisztában vagyok azzal, hogy akik elárulják meg vágóhídra viszi még a saját népüket is, az olyanoknál csak alkalom kérdése, hogy ezt tegyék a tiéddel is! ;) Akik elárulják a saját népüket azok el fogják árulni másokét is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!