Vérlázító! Ez nem lehet '56 hivatalos himnusza

2016. augusztus 18. 22:02

Egy kikukázott, újrahasznosított, poposított sportdal nem lehet ötvenhat himnusza.

2016. augusztus 18. 22:02
Stumpf András
Facebook

Tévedtem. Az ötvenhatos pophimnusz nem jobb a Barackfánál, hanem még annál is sokkal rosszabb. Ekkorát még azzal sem fürdött be Balog Zoltán. Most, amikor kiderült, hogy a dalt Desmond Child a Miami Egyetemnek írta 2007-ben és most egy az egyben azt adta le ötvenhatosként, nem véleményes a dolog, nem ízlés dolga. Ez így már vérlázító.

Ezt a dalt azonnal vissza kell vonni, ez a dal nem lehet ötvenhat hivatalos himnusza, ettől a daltól az ötvenhatos emlékbizottságnak legkésőbb holnap el kell határolódia. A pénzt, azt a rengeteg pénzt, az ötvenmillió forintot pedig vissza kell perelni. Másodközlésért nem jár honorárium. Én sem adhatom le valamely Heti Válasznak írt cikkemet évekkel később a Mandinernek, azt hazudva, hogy ez direkt nekik íródott. Nagyon helyesen. Ezt a dalt, most már tudjuk, nem ötvenhat ihlette. Annak örülök cseppet, hogy a sporthimnuszságát rögtön, első hallásra kiszúrtam, annak viszont cseppet sem, hogy nem fogalmaztam annyira keményen, ahogy szoktam, sem úgy, ahogy éreztem. Az ok: a Terror Háza munkáját sok szempontból becsülöm, sőt, még Balog Zoltánét is. Childot ráadásul nehezen lehetne amatőrnek nevezni. Elég slágerben működött közre, olyanokban is, amelyeket imádok. Tehát ha dicsérni nem is dicsértem a dalt, keményen nem is aláztam, mert én ugyan rühellem ezt a dagályt meg a gagyidiszkót, de ki vagyok én? Ízlések, pofonok... Ez viszont most már nem csak ízléstelen. Ez most már pofon a javából.

Pofon az országnak és ötvenhat hőseinek is. Egy kikukázott, újrahasznosított, poposított sportdal nem lehet ötvenhat himnusza. Ha már muszáj íratni egyet, megírja azt talán ennyiért mondjuk Szörényi és Bródy is, de mondjuk Tolcsvay László is képes lehet komponálni valami ízléseset az alkalomra. Csakhogy nem kell semmilyen himnusz ötvenhatnak. Azért nem kell, mert már van neki. Úgy intézte a történelem, hogy legyen. Úgy hívják azt a himnuszt, hogy Egmont-nyitány. Egy Beethoven nevű csóka írta. Igaz, mindenféle sajnálatos kronológiai események folytán ő sem kifejezetten ötvenhat alkalmára, de mentségére legyen mondva: tehetségesebb volt talán még Desmond Childnál is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lang Kazi
2016. október 29. 23:06
Legyen ez: https://www.youtube.com/watch?v=vz6PpHGRMH4
avízazúr
2016. augusztus 19. 22:26
NER-ék egy szavazatot akartak vásárolnia kettős állampolgártól. Az opus csak melléktermék. És ne támadjátok, mert meghosszabbítják Bicskéig!
Mindjárt
2016. augusztus 19. 16:49
Nincs annál undorítóbb mint amikor a magyar hazafiakat gyilkoló kádár diktatúra kommunista szervezeteinek egykori tagjai és kölkeik 56-ról ugatnak. Nem érdekes melyik pártban vannak ezek a becstelen hazaárulók. 56-ról ne ugassanak!
néhai Ch.Pilot
2016. augusztus 19. 14:25
Imádom, amikor ilyen nyikhaj antihuniták (mint Stumpf) háborognak a Himnusz rövidített változata, vagy a mostani '56-s himnusz miatt. Nemzethez, forradalomhoz semmi közük, nem nekik készült az, hanem a magyaroknak. Ha nem tetszik nekik, ne hallgassák! Tegyenek be valami jó kis klezmer zenét az mp3 lejátszóba oszt~ hallgassák megsüketülésig (a jobbikosokkal együtt).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!