Nem értek egyet Gulyás Gergellyel

2020. július 23. 19:22

A koncert egy kulturális forma, és igen, tömegeket vonz.

2020. július 23. 19:22
Szűcs Mihály
Koncert.hu

A zenei piacot felháborították mostanában bizonyos dolgok. Gulyás Gergely azt mondta például, hogy egy koncert veszélyesebb, mint egy focimeccs. Mi a véleményed erről?

Nem értek egyet vele. Szeretem a focit, nem is fogok róla rosszat mondani, mint ahogy azt egyes kommentekben olvastam. A koncert egy kulturális forma, és igen, tömegeket vonz, ezzel együtt azt gondolom, hogy a megoldást kell keresni arra, miként lehet egy koncertet biztonságosabbá tenni, és nem egy huszárvágással lezárni anélkül, hogy nem vizsgáljuk meg, milyen nehézségek alakulhatnak ki egy hátrányos helyzetet teremtő döntés miatt. Ha együtt gondolkodnánk, akkor a nagy felháborodást kiváltó kijelentések, vélemények, a felesleges hangulatkeltések elkerülhetők lennének. Nem hiszem, hogy rosszat akarnának a zenei piacnak, hiszen abban biztos vagyok, hogy a zenét mindenki szereti.

Demeter Szilárd egy interjúban azt mondta, hogy egyeztetést folytatnak. Kivel?

Én nem találkoztam Demeter Szilárddal, személyesen nem egyeztettünk, de megtörtént az első lépés: a kapcsolatfelvétel velünk és másokkal is. Felkértek, hogy ha van észrevételem, javaslatom, ami a zenei piacnak jót tesz, akkor azt osszam meg velük. A javaslataimat pedig elküldtem abban a reményben, hogy elég fontos az együtt gondolkodás és az összefogás.

[...]

Mi a véleményed a tűzijáték lemondásáról?

Azt gondolom, hogy a kormány jó döntést hozott a tűzijátékkal kapcsolatban. Egy ilyen nehéz évben minden összeget olyan célokra kell fordítani, amik az embereket és a vállalkozásokat támogatják.

Több politikus is elmondta a véleményét, hogy augusztus 15. után nem engedné az 500 fő feletti rendezvényeket.

Nem vagyok orvos vagy virológus. Először az ő véleményüket hallgatnám meg, mielőtt bármit kijelentenék. Az biztos, hogy a világon jelenleg töröltek minden nagy fesztivált, amelyek több tízezres tömeget vonzanak. Viszont szerintem az 500 főről feljebb emelhető lenne a létszám. Erről is írtam a javaslataimban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CharlieBrown
2020. július 24. 12:06
Most már csak egy igazi, veszélyes vírusra lenne szükség. Mert ez így igencsak átlátszó. Az emberek egymás ellen fordítása tökéletesen halad, ahogy eltervezték. Egy társadalom, amiben rettegnek egymástól/gyűlölik egymást soha nem fog együtt gondolkodni, egységesen fellépni az aktuális elnyomó rendszer ellen (aminek a Zsidesz egy ócska piti kis végrehajtója a Fletóékkal közösen)
olajfa1
2020. július 24. 09:56
De hát éppen az a baj, hogy a tömegek egymás "vírisátadadó közelségben" vannak egymástól!
Palepoli
2020. július 24. 09:15
Ez egy nagyon nagyon buta ember. Egy olyan koncerten, ahol állnak az emberek egyértelműen sokkal nagyobb a veszély. Márpedig a rockzenei koncertek jellemzően ilyenek.
EMM195
2020. július 24. 08:35
Tűzijátékot lemondani jó, koncertet lemondani rossz. Feltételezem, itt könnyűzenei koncertekről van szó, mert a terem-koncerteken lehet szabályozni a résztvevők arányát. Míg a nyakbaülős, csápolós tömegnyomor a színpad előtt nemigen szabályozható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!