Koltai hasznára lehet a hallgatóinak

2021. január 29. 11:52

Ha zárójelbe teszem vállalásának antiszolidáris, morálisan tarthatatlan voltát, amivel talán elszámol legbelül, ha egyszer majd kicsit kevésbé szereti magát.

2021. január 29. 11:52
Ascher Tamás
Facebook

„Koltai Lajos valamikor a 2010-es évek elején érezhetően befejezte ,vagy legalábbis erősen visszafogta hollywoodi működését. Hamarosan felhívott telefonon,mint az egyetem akkori rektorát. (2014 tavaszán járt le a mandátumom, mindenképp az előtt történt) Elmondta, hogy most már alapvetően itthon él majd, és örömmel tanítaná az operatőröket az egyetemen. Nagy örömmel vettem jelentkezését,hiszen egy ilyen, világviszonylatban jelentős operatőr nagy nyereség. Érdeklődtem, hogy mikor,milyen fajta kurzusokat képzel. Lelkesedése rögvest lelohadt, feltétlenül teljes állást kért,havi fizetéssel, de tömbösített óraadással, azaz nem rendszeresen megtartott órákkal. Sajnálattal vettem tudomásul,mert semmilyen keretünk nem volt erre, a legnyomorúságosabb éveket éltük, évi 5-600 millió forintos büdzsével.(Mostanában se volt sokkal több egymilliárdnál, a snájdig riporter kétmilliárdról tud; hazudik.) Lajos így Egerben vállalt tanítást, a Bollók Csaba vezette ottani filmszakon. Ők meg tudták fizetni. Nem tudom, mennyire vette komolyan, mennyire rendszeresen oktatott, de minden vele töltött óra hasznos, és rendkívüli operatőri képességei akkor is elleshetők lesznek,mikor valami furcsa okból filmrendezést fog tanítani. Az,hogy 75 éves lesz, csak libernyáknak bélyegzett tanároknál lehet kifogás - de az az igazság, az igazi nagyhírű operatőrök snúrban végigdolgozzák az életüket, és legtöbbjüknek tényleg csak idősebb korában jut ideje és energiája a folyamatos oktatásra. Ha Koltai most rászánja az időt, hallgatóinak hasznára lesz . (Ha zárójelbe teszem vállalásának antiszolidáris, morálisan tarthatatlan voltát, amivel talán elszámol legbelül,ha egyszer majd kicsit kevésbé szereti magát.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I am being lied to
2021. január 31. 12:15
Aschernek: vessző után space. És a gondolatjel nem kötőjel. Bár ezek sem segítettek volna ezen a pislogón árulkodó íráson.
gyaloggos
2021. január 31. 11:38
ACZÉL György elvtárs pontosan így vélekedett a művészetről, ahogyan ezek! CSAK és kizárólag a velük egy sorban lévők, mindenki másnak kuss! ccccc!
gyaloggos
2021. január 31. 11:37
HŰ tükre ez az írás LIBERÁLÉK gondolkodásának! CSAK és kizárólag az az ember gondolhat bármi jót, értelmeset a világról, bármiről, aki EGY KÖVET fúj ezekkel! Á, á, elvtársak, vége annak az időnek! A SOK kutyaütő, semmire kellő, tehetségtelen hőbörgőnek csak azért, mert LIBERÁLNAK festi magát! ÍGY van ez, és nincs másképp!
betakentaur
2021. január 30. 17:33
"Nem tudom, mennyire vette komolyan, mennyire rendszeresen oktatott, de ..." Akkor miert beszel, ir, nyilatkozik, vagy akarmi? Majd, ha tud szoljon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!