Pest és Buda egyesítésének 150. évfordulóján egész éves programsorozat lesz

2021. április 13. 14:10

Április 15-én adja be Budapest pályázatát a 2023 UNESCO a Világ Könyvfővárosa címre.

2021. április 13. 14:10
Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal
MTI-OS

„Április 15-én adja be Budapest pályázatát a 2023 UNESCO »a Világ Könyvfővárosa« címre. Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet humán területkért felelős főpolgármester-helyettes aláírásával zárul az a programalkotási folyamat, amelyben a teljes magyar könyvszakma, a főváros kulturális intézményei és a külkapcsolatokért és kultúráért felelős állami intézmények közösen vettek részt. Ha az UNESCO támogatja a magyar pályázatot, a magyar főváros – Pest és Buda egyesítésének 150. évfordulóján – 2023-ban otthont adhat az egész éves programsorozatnak.

Budapest a Világ Könyvfővárosa 2023-as cím elnyerése esetén könyv- és olvasásfókuszú kulturális eseményeit, akcióit három gondolatkör, három üzenet köré csoportosítja. A könyves év üzenetei a cselekvés, a szabadság és a közösség dimenzióiban fogalmazódnak meg.Karácsony Gergely a pályázat kapcsán aláhúzta, hogy: »Hiszünk abban, hogy a könyveken, az olvasáson, a közös kulturális élményeken keresztül tudunk hangsúlyosan beszélni a gondolat, a tudás szabadságának lényegéről, hangsúlyosan teret adhatunk a környezetvédelemmel, a klímaváltozással kapcsolatos témáknak, illetve foglalkozhatunk, rámutathatunk arra, mi a közös bennünk, mi az, ami összeköt minket, embereket, a közös értékeinkre. Ez egy olyan év lesz, ami a szolidaritás, az együttműködés és az empátia iránti igény hangsúlyozásáról szól majd.«

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cirmicica
2021. április 13. 21:02
maradjunk annyiban, hogy Pest, Buda és Óbuda egyesült akkor
quantum
2021. április 13. 18:54
"Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet humán területkért felelős főpolgármester-helyettes aláírásával zárul az a programalkotási folyamat" Ez egy kicsit túlzás, nem?
oliverkov
2021. április 13. 15:39
Magam részéről nem látok semmi olyan fejlődést az eltelt egy évben, ami ezt az elnyrendő címet megalapozná.
Soós Ica
2021. április 13. 15:32
K. g. egy szófosó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!