Amit a Fidesz-propaganda hajléktalankérdésben művel, mulasztásos cserbenhagyás

2021. augusztus 26. 12:40

Ha csinálnánk egy térképet a Fidesz 100 millió feletti korrupciós ügyeiről, több pont lenne-e rajta mint a koldustérképen?

2021. augusztus 26. 12:40
null
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Szerda reggel egy férfi lépett a pultunk elé a Nagyvárad téren, idegesen lóbálva a Metropol nagy koldustérképét tartalmazó számát. Az úr idegességének oka az volt, hogy az újságban szerepelt róla egy kép, ami mellé oda volt írva, hogy ő az utcára ürít. Miközben a helyzetéhez képest láthatóan jól volt öltözve, és egyáltalán nem tűnt olyan embernek, aki utcára ürít (illetve ő maga is azt állította, még soha nem tett ilyet).

Az, amit a Fidesz-propaganda hajléktalan kérdésben művel, nem csupán uszítás, hanem a mulasztásos cserbenhagyás tipikus esete. Tudjuk, hogy a Covid-járvány idején a gazdagok még tovább gazdagodtak, a szegények még tovább szegényedtek. Hiába a kormányzati sikerpropaganda, mert az utcákon a saját szemünkkel látjuk, hogy sokkal több ember vesztette el a hajlékát, vagy esett ki megfelelő szociális ellátás híján a társadalom szövetéből.

Ebben a pillanatban pedig a hatalmon lévők nem segítenek, hanem saját hibájukat propagandával kendőzve a legszegényebbeknek ugranak neki. Vajon ha csinálnánk egy térképet ahol a Fidesz 100 millió feletti korrupciós ügyei lennének, több pont lenne-e rajta mint a Fidesz-propaganda koldustérképén? Erre a kérdésre tudjuk a választ.”

nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vip era
2021. augusztus 27. 06:49
A kormány vajszívűségét bizonyítja,hogy Jámbor és társai szabadlábon mocskolódhatnak. Tényleg milyen elviselhetetlen diktatúra tombol nálunk.
rókabácsi
2021. augusztus 26. 21:36
leht, hogy te görény otthon is alakásban meg mindehol oda hugyozol meg szarsz! hát nem veszed észre mekkora lúzer vagy!
VeJoLa
2021. augusztus 26. 19:56
jámbi, a mulasztásos cserbenhagyók ti vagytok gejgőkével! Ideje lenne a fészbukhuszáros kirohamok helyett a tettek mezejére lépni! Vagy azt már a ti orrotok se bírja?
Peppa
2021. augusztus 26. 17:44
"Ha csinálnánk egy térképet a Fidesz 100 millió feletti korrupciós ügyeiről, több pont lenne-e rajta mint a koldustérképen?" Te szerencsétlen szarrakás Jámbor, egy pont sem látszana a kibaszott nagy 4-es metró pacától. Te eszetlen buzeráns komcsi köcsög. Másrészt nagy különbség úgy pénzt "ellopni", hogy közben épül az ország, nő az aranytartalék, csökkennek az adók..., eh, kár a szóért. A büdös libsik gyengeelméjűek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!