Megakadályoztuk, hogy a kormány bezárja a hajléktalan embereknek ellátást nyújtó kórházat

2021. október 20. 10:27

Nézd meg, hogy mit csináltunk eddig, hiszen Budapest már két éve a tiéd is!

2021. október 20. 10:27
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Célunk, hogy Budapest egy olyan város legyen, amely a legvédtelenebb lakóit nem lenézi és bünteti, hanem segít nekik a talpra állásban. Megakadályoztuk, hogy a kormány bezárja a Szabolcs utcai, hajléktalan embereknek ellátást nyújtó kórházat. A kormánnyal közösen létrehozott új munkacsoport feladata konszenzusos javaslatot kidolgozni az intézmény jövőbeni sorsáról. Ameddig ez nem születik meg, az intézmény a jelenlegi helyszínen és formájában működhet tovább.

A járvány elleni védekezés részeként csökkentettük a zsúfoltságot a hajléktalan embereket ellátó intézményeinkben. A járvány legsúlyosabb időszakában több mint 70 önkormányzati bérlakás rendbehozatalával, 20 két ágyas lakókonténerrel és 126 férőhely létrehozásával növeltük a szálláshelyeket.

Eddig 121 korábban hajléktalanságban élő budapestinek saját otthont biztosítottunk összesen 86 önkormányzati bérlakásban. A bérbeadások során elsőbbséget élveztek azok a hajléktalan budapestiek, akik egészségügyi intézmények vagy idősotthonok dolgozójaként részt vállaltak a koronavírus-járvány elleni védekezésben, vagy akikre idős koruk vagy krónikus betegségük miatt kiemelt veszélyt jelentett a járvány. Nézd meg, hogy mit csináltunk eddig, hiszen Budapest már két éve a tiéd is! https://enbudapestem.hu/bpketeve”

Borítókép: Trenka Attila

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kishegyi
2021. október 21. 06:19
Arról is kellene írna, hogy bukottkámék épp most adják át a Biodómot meg a Nyugati körüli rendezést az államnak. Remélem a Zene háza egyfolytában csípi a szemét a kis nyomoréknak. Nézegesd, Geri!
Laudaricus
2021. október 20. 23:08
Hát, nincsenek szavak erre... "...hiszen Budapest már két éve a tiéd is!" Retorikai faszság. Pont hogy a baloldal ész nélküli politikája is erősen hozzájárult a hajléktalanság kialakulásához, hiszen pl. a megszorításokkal a leggyengébb rétegen ütnek mindig egy nagyot.
akiaki
2021. október 20. 20:55
sutyerák! ki írja a dumádat!
celoke
2021. október 20. 19:54
Megbuktál, te túlméretezett fogyatékos takonyrágó ganéláda! És bukott a liberálbolsevik maffiabandád a fővárosban is, csak még nem tudod... Az egész ország előtti elégésed előkészítette a talajt a téged leváltó jobboldali főpolgármesternek és a nemzeti többségű következő közgyűlésnek. Mondjál le, te patkány, jobban jársz, mintha mi zavarnák el a fővárosunk éléről! Ami nem két éve a miénk, hanem mindig is az volt és az is lesz, te fospofájú patkány!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!