NERfiak a folyosón

2022. január 18. 07:49

Rájuk küldtem a Google képkeresőjét, mert szerettem volna megtudni, hol készült a Németh Szilárd által Instagramolt fotó a NER tesztoszteron-aranyalapjáról, a 13 kormányzati alfahímről.

2022. január 18. 07:49
null
Sándor Erzsi
Népszava

„Rájuk küldtem a Google képkeresőjét, mert szerettem volna megtudni, hol készült a Németh Szilárd által Instagramolt fotó a NER tesztoszteron-aranyalapjáról, a 13 kormányzati alfahímről, akiket halandó állampolgárok még sohasem láttak így együtt, hiszen tömeges előfordulásuk csak egymás fülledt közegében várható, úgymint Tusványos, Várbazár, Karmelita villa. Ez utóbbiban készülhetett a fotó, mert az kizárható, hogy egy múzeumban vagy képzőművészeti kiállításon jöttek volna össze ennyien. Mit is kerestek volna ott? Nem sportesemény, minek mennének oda?

A hosszúnak fűnő folyosó falán nagyméretű festmények és ajtók követik egymást szabályos ritmusban. A képek kereteinek felső szegélye egyvonalban van az ajtók szemöldökfájával, és bár maguk a festmények nem kivehetőek, a fotóról az látszik, hogy a belsőépítész megbízása arra szólt: egyforma méretű festményekkel tagolja az ajtók közötti falfelületet. Ha kiállítás lenne, több lenne a kép, ha magángyűjtemény, akkor nem is nagyon látszódna a fal. Aligha történhetett másképp, csak úgy, hogy az anyagbeszerzőt a dizájner elszalajtotta Baán Lászlóhoz egy collstokkal meg a pontos méretekkel, és négy egyforma nagyságú képet átvitettek a Szépművészeti raktárából a Karmelita folyosójára. Lehet, hogy többet is, de négy látszik. Végül is minek porosodjanak a raktárban, amikor porosodhatnak a folyosón is. Kár nem ér senkit, hiszen állami NER-tulajdon a raktár, a Karmelita villa és a festmények is. Jó nagyok, az a szép.

A csoportkép valami kormányüléshez köthetően állhatott össze, mert benne van mindenki, aki számít, még Rogán Antal is, akit rendszerint elrejtenek.”

Nyitókép: Németh Szilárd Instagram-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. január 19. 12:14
"....Pikó messze kiemelkedik ...." AKKÓ'PLÁNE HA "MESSZE"... MEGBASZHASSA A SÁNDORBÖZSIT HA KIEMELKEDIK NEKIJE.....
gacsat
2022. január 18. 21:42
nnn
Burmin
2022. január 18. 20:24
Erzsike ha azt várod hogy valaki téged meghág hát az a hajó már elment. Nálad pókháló van már az ablakon !
laborka
2022. január 18. 20:21
Kérel nyugtass meg, ezért a szar cikkért nem fizetnek, ingyen, hobbiból csinálod. Végülis, ha időd is van tejed is van...felőlem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!