A körülmetélés

2022. február 18. 17:11

Így igen nehéz lesz elfogadtatni magát, hiszen „keresztény” lelkészként nem is nagyon tehetne mást.

2022. február 18. 17:11
Aristo
Pesti Srácok.hu

„Úgy esett, hogy egy napon a zsidók körülvettek egy várost, ám elfoglalniuk nem sikerült. Az ellenség hercege azonban belebolondult egy szép zsidó hölgybe és mindenáron meg akarta szerezni. A hölgy meg azt mondta neki, az övé lesz, ha a városban minden férfi zsidóvá válik, azaz körül kell őket metélni. Elrendelte hát a herceg a nagy körülmetélést, mindenkin el kellett végezni a műtétet. A katonák és minden férfi a következményeket nyögte, ám a zsidók bevonultak a beteg férfiak között a várba és elfoglalták azt. Így jár, aki nem tud parancsolni a vágyainak.

Onnan villant ez az eszembe, hogy úgy tudni, Iványi lelkész úr is elkövette maga ellen ezt a merényletet – a tetejébe teljesen feleslegesen, hiszen nem ő lett az államfőjelölt, hanem a Róna. Mondjuk neki sincs esélye, de azért mégis megtisztelő a felkérés. Iványi egyébként volt már SZDSZ-es képviselő is, tehát mindent látott. Mondjuk korrupcióból kissé túl sokat is. Ezért aztán enyhe meglepetésként érte a Maki általi felkérés, ám egy volt szadisnak semmi sem meglepő. Így hát el is vállalta.

Zárójel. Róna gyakorlatilag csak tévedni tudott a magyar gazdaság kilátásai kapcsán. Ő az, aki időnként feltűnik az ATV képernyőjén és ellentmondást nem tűrően kijelenti, hogy az orbáni gazdaságpolitikának vége, megbukott, most a nehéz idők jönnek. És ő ezt minden alkalommal el is hiszi. Zárójel bezárva.

Állítólag már vagy 300 aláírás is összegyűlt nyilván a lelkes magyaroktól. Hiszen: »Egyike azon kevés magyar embernek, akire egyként példaképünkként tudunk felnézni. Annak ellenére, hogy az elnyomó Kádár-rendszerben és az elmúlt tizenkét év illiberális rendszerében is egyaránt, mind személyében, mind pedig a hitében támadták, ő mindvégig szilárd, következetes és hitében megingathatatlan maradt.« Hogy oda ne rohanjak. Akire »egyként példaképünkként tudunk felnézni«, attól például a NAV éppen le akar mindent foglalni; csak éppen nem tud. Annyi történt, hogy elfelejtették befizetni a résztvevők utáni járulékot és emiatt a NAV jól megbüntette őket – mint egyébként bárki mást. Így megy ez.

Egyébiránt a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egy belső harc eredményeként vált ki a Metodista Egyházból – ennek akkoriban az volt a tétje, hogy egyik vallási vezető leváltsa a másikat. Most meg azt halljuk, hogy Iványi a zsidóságba való betérésének akadálya a zsidók elutasítása Jézussal kapcsolatban, akit Jesuának neveznek és nem ismernek el isteni személynek. Így igen nehéz lesz elfogadtatni magát, hiszen »keresztény« lelkészként nem is nagyon tehetne mást. Így aztán két szék között a könnyen a pad alá kerülhet; betérését nem is ismeri el senki, csak a Szim Salom, amely – hát hogyan fogalmazzak finoman – nem egy nagy egyház.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Járványfigyelő
2022. február 19. 07:25
Tökéletes, Aristo.
soosandras
2022. február 19. 07:20
Legyen Bangóné neki meg van a végzettsége ,rutinos politikus .
zsolti123
2022. február 18. 23:51
Egy-két szó Rónáról is: Fekete János, Róna Péter, Soros György - ŐK RABOLTÁK KI AZ ORSZÁGOT Évtizedeken át azt hittük, az országot kifosztó vadkapitalizmus Németh Miklós kormányzása alatt, a nyolcvanas évek végén kezdődött. Borvendég Zsuzsanna történész Az "impexek" kora című könyvéből kiderül, a pénzszivattyúkat már az ötvenes években beüzemelték. A hetvenes-nyolcvanas években pedig csúcsra járatták az ország kirablását. Borvendég Zsuzsannával, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának kutatójával beszélgettünk. https://demokrata.hu/magyarorszag/ok-raboltak-ki-az-orszagot-2-105524/ ... Róna Péter és a Fekete János-féle „külkeres maffia” – – Az „amerikás” államfőjelölt kalandjai a kádári Magyar Népköztársaságban https://pestisracok.hu/rona-peter-es-a-fekete-janos-fele-kulkeres-maffia-az-amerikas-allamfojelolt-kalandjai-a-kadari-magyar-nepkoztarsasagban/ Hozzászólások: "Fekete János, Róna Péter, Soros György. Róna ügynökvoltát abból is lehet sejteni, hogy amikor bukott Gyurcsány akkor hirtelen jobboldali lett, majd amikor nyert Orbán akkor hirtelen rájött, hogy mégis baloldali. a fejletthaladó elvtársak mindig meglátják a "piaci rést" és igyekeznek betölteni, hogy mindenütt ők legyenek." "Nem gyanús senkinek, hogy jönnek vissza, vagyis ejtőernyőzik ide a kettős állampolgárokat, kint született, élt akárkiket ? Cseh, Berg, Márki, Róna stb. Kiképzett globalisták, nem hazafiak." "Nem gondolom, hogy komolyan kellene venni az államfői jelölését egy normális országban. Viszont komolyan kell venni azokat az erőket, amelyek még a dicstelen tenykedesei ellenére is rankerőltetnék őt és a hozzá hasonlókat. ” Magyarország nem hazám ” ez az elejtett mondata lehetne is az elnöki kredoja, igazán semleges és kifejezi azt, ami őt alkalmassá teszi gyurcsányi ertelemben az elnöki tisztségre egy uniós országban. Apró adalék csupán, hogy a második Gyurcsány kormányban a tanácsainak, kapcsolatainak is hála, elnyertuk az IMF hitelt, a vizitdíjat, kórházi napidíjat, a deviza kamatemelést, a szefekrol nem is szólva. Köszönet Mező Gábornak, hogy a hálózati hátterbe is bevilagitott, nem hagyta ki az ordítoan saját gyártású korona sztorit sem." "A vén trotty gazember nem teszi ki az ablakba. Simor lepátyolgatta Rónát a sárga földig. https://mandiner.hu/cikk/20220214_simor_andras_rona_peter_belfold_baloldal_ellenzek
az ember
2022. február 18. 21:21
"a zsidók bevonultak a beteg férfiak között a várba és elfoglalták azt" Az ószövetségi sztori folytatása: a körülmetélt sebláztól szenvedőket az utolsó szálig legyilkolták a zsidók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!