Brüsszel rossz döntésre készül

2022. május 09. 08:52

Ez a korrupt diktatúra pedig, bár az önkény felé tántorgó Brüsszel is lelkesen tiporja a jogot és az erkölcsöt, tökéletesen alkalmatlan arra, hogy az Európai Unió tagja legyen.

2022. május 09. 08:52
null
Ágoston Balázs
Ágoston Balázs
Magyar Nemzet

„A kárpátaljai magyarságot sújtó nyelvtörvény és oktatási törvény, a magyar állampolgársággal is rendelkezők eltiltása nemcsak bármilyen közhivatal viselésétől, hanem párt vagy társadalmi szervezet tagságától természetesen következett a Majdan-világból. Annál inkább, hiszen a felületes szemlélő számára Ukrajnának látszó entitás addig is figyelmen kívül hagyta az 1991. december 1-jei népszavazás elsöprő eredményét. Aznap Kárpátalja polgárai nemcsak az ukrán függetlenség mellett voksoltak, hanem 78,65 százalékos arányban a régió „különleges önkormányzati státusát” is támogatták, 81,4 százalékuk pedig igent mondott a Beregszász-központú Magyar Autonóm Körzet létrehozására. Ennek érvényesítése mindmáig elmaradt, a régió legnagyobb lélekszámú közösségét, a ruszinokat pedig eleve el sem ismerik önálló népként, puszta létüket is tagadják a Brüsszel-érett jogállamiság és demokrácia nagyobb dicsőségére.

Az elnyomásban is lehetett azonban szintet lépni. Kijevben nemrég egy tollvonással betiltották az ellenzéki pártokat, a médiát pedig egyszólamúvá tették. Aki a hivatalos kijevi (tehát amerikai) propagandától eltérő tényekkel állt elő, az kihívta maga ellen a sorsot. Mint a Harkovban élő chilei Gonzalo Lira, aki mikro­blogján folyamatosan beszámolt saját tapasztalatairól. Egészen április 16-ig, amikor eltűnt – megalapozott feltételezések szerint elrabolták, valószínűleg már nem él. És úgy tűnik, megindult a hajtóvadászat a Donyeckből és Mariupolból rendszeresen tudósító amerikai újságíró, Patrick Lancaster ellen is, akinek egyes videóriportjaiban ukrán civilek arról számoltak be, hogy az ukrán hadsereg és az Azov-ezred is követett el rémtetteket.

Ez sem meglepő abban az EU-érett demokráciában, ahol az úgynevezett államot képviselő Ukrán Biztonsági Szolgálat egyik emberének egyenruháján a szerv neve mellett az egykori ukrán SS-hadosztály, az SS-Galizien neve is szerepel, amint az a The Sun brit bulvárlap egyik április 6-i borogyankai videótudósításában kínos véletlenséggel bennmaradt felvételen jól látható azok számára, akik látni akarnak, nem pedig szemet forgatva sutba hajítani állítólagos liberális elveiket.

Mindez nem mentség az oroszok által elkövetett, égbekiáltó bűnökre. A szenvedő, menekülő polgári lakosság, az oltalomra, segítségre szoruló embertársaink felkarolása elemi kötelesség. De ezt a szörnyű, az ukránok, az oroszok, de Európa többi régiója számára is pusztító háborút kiprovokálták a tengerentúlról, és ehhez egy korrupt diktatúrát építettek Kelet-Európában, hogy az amerikai érdekek faltörő kosa legyen. Ez a korrupt diktatúra pedig, bár az önkény felé tántorgó Brüsszel is lelkesen tiporja a jogot és az erkölcsöt, tökéletesen alkalmatlan arra, hogy az Európai Unió tagja legyen.”

Nyitókép: STRINGER / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. május 10. 18:22
A mai Ukrajna felosztása után megmaradó valódi Ukrajna előbb 20 évig jogharmonizál, s további 10 évig csatlakozási szerződés alapján civilizálódik. Ezt követően, majd meglátjuk mi lesz, mert EU már nem lesz.
Mennyei Hang
2022. május 09. 19:07
A helyzet az hogy nekünk nagyon kell az európai adófizetó munkások pénze. Ha nem is nekünk de Orbánnak a másodSimicskának (ML) , Garancsinak, Szíjj Lászlónak, Tiborcznak etc.. És nagyon kell az olcsó gáz és olaj is... No ezt a két függvényt kell konvergálni...
Kristály
2022. május 09. 18:33
Zsely 2 szeresen is áruló és gyilkos , nem ukrán és öleti az ukránokat orosz és öleti az oroszokat.
Márkus István
2022. május 09. 16:48
Ukrajna mint az egyik legkorruptabb ország a világon ,méltó tagja lenne az európai uniónak abban az esetben ha mi kilépünk .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!