Beszélgetések Piroska néni kísértetével

2022. október 19. 21:27

Olvasom, hogy Piroska néni eltűnt. Legalábbis nem tudni, hol van. Nos, én tudok egy magyarázatot.

2022. október 19. 21:27
null
Aristo
Pesti Srácok.hu

„Szereplők:

Feri

Piroska néni kísértete (PK)

DK-sok kara (DKK)

Olvasom, hogy Piroska néni eltűnt. Legalábbis nem tudni, hol van. Nos, én tudok egy magyarázatot. Szerintem Feri és Klári tüntették el a vénasszonyt, befalazva őt egy szűk üregbe, hogy elmélkedjék mindazon, amit Apró Antal követett el. Csak időnként kiszabadul és kísért, és abból baj lesz.

Feri: Most nincs itt a Klári, elment Brüsszelbe, úgyhogy ideje egy kevés inspirációt magamhoz kell venni. (Lemegy a pincébe és ott tesz-vesz, előkészíti a piaadagját, kb. a negyedik löket után megjelenik Piroska néni kísértete.)

PK: Húúú…húúú (Láncait csörgeti és elúszik balról jobbra, mint afféle szellem.)

Feri: Hát itt tetszik lenni. Pedig nem is ittam annyit… Úgy látszik, ez már a delírium tramini… Na nem baj, több is veszett Mohácsnál, meg Őszödön.

PK: Húúú…húúú

Feri: Nem unja még? Én legalább részeg vagyok, nem kicsit, nagyon.

PK: Te is furcsán beszélnél, ha egy ilyen kis kamrába befalaztak volna. És oldalt egy kicsit tör is és nem tudom megvakarni. Bezzeg, mikor a bankban voltam… sokan tódultak oda, hogy megvakarják!

DKK: Bizony, sokan járultak Piroska nénihez, és nem kicsi ajándékokkal.

PK: Feri, Feri, te is ott sertepertéltél és mindenféle hízelgésekkel lágyítottad a szívemet. Például emlékszem, hogy megígérted, nem hagysz ki a motimos ügyből. Jól jött volna egypár milliárd nekem is. Csak hát Klárikám kedvéért… Aztán a végén lecsaltak a pincébe, hogy megmutassanak egy újonnan felfedezett kis kamrát – bizonyára ravaszok voltak ezek a gazdag zsidók –, és akkor a Feri váratlanul rám böfögött, én meg az alkohol szagától elájultam. Ebben a kis, szűk lukban tértem magamhoz, és azóta itt kísértek. Húúú…Húúú.”

Nyitókép: MTI Fotó: Földi Imre

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2022. október 20. 11:49
Pár migráns beférne Feriékhez is, legalább nem érezné magát egyedül a pali. Lenne kikhez beszédet intéznie.
Lajoss
2022. október 20. 07:52
Arisztid..a szokásos semmi..
szürkeSzarvas
2022. október 20. 07:45
A Klein család esze a Piroska néni,akárhol is dugdossák. A család általa(!) gazdagodott "nagypolgárira",és a belpesti zsidaink rajta keresztül róják le a tiszteletüket a gyilkos Toni bácsi iránt,aki 1956 okt 25 lelövetett mintegy 1000 "fasisztát"-köztük sok asszony,gyermek..
Csavargó
2022. október 20. 07:08
Hát ez nagyon gyenge. Ez méltatlan Aristo-hoz! Szerintem nem is az, hamisítvány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!