Bródy ismét…

2022. október 13. 21:46

Azért rettenetes kín velük kommunikálni, mert igazából nem lehet velük kommunikálni! Reménytelen.

2022. október 13. 21:46
null
Galsai Dániel
Magyar Hírlap

„Lassan már egy kicsit számomra kellemetlen, amennyiszer a levitézlett balliberális dalnokot, Bródy Jánost idézem. De néha muszáj, s talán nem felesleges. Mert az ő véleménye – aki egykoron SZDSZ-es delegáltként a Mol felügyelőbizottságában is tevékenykedett – nagyon sokat elmond arról, hogy mi várna erre az országra, ha a sors gonosz fintoraként ők kerülnének újra hatalomra.

»Nem szeretnék ilyen történelmi analógiákba mélyen belemerülni, de ha ez Amerika háborúja Oroszországgal szemben, akkor itt valójában a NATO áll szemben az oroszokkal. Európa minden nemzete szilárdan az amerikai oldalon áll, kivéve egyet, a magyart, ami egyébként már két világháborút elveszített.«

Felületes olvasó számára itt nincs sok tartalom, a mondatok összegzik mindazt, amit egy levitézlett szabadelvűnek mondania kell, valódi mondanivaló nélkül. De ha a szöveg mélyét bolygatjuk, azért érdekes összefüggésekre bukkanhatunk. Részint Amerika elvben nem egyelő a NATO-val, ha ez igaz lenne, akkor minden igaz, akkor az is az, hogy egy mesterségesen felülvezérelt, világszervezet akarja uralni a világot. Ha pedig nem, akkor Bródy egyszerűen hazudik. A háborúk elvesztése talán még szebb történet – a történelmi kényszerekről, a geopolitikai viszonyokról, a szerencsére Magyarországon életben maradt, Európában második legnagyobb zsidó közösségről, Horthyról, akinek fiát lágerbe vitték, őt házi őrizetbe, a nürnbergi perben még csak nem is volt vádlott – erről természetesen szót sem ejt…

Azért rettenetes kín velük kommunikálni, mert igazából nem lehet velük kommunikálni! Reménytelen. Az van, hogy »Tini« majd megtartja a 196. »búcsúkoncertjét«, ír még néhány nótát a rettenetes elnyomatásáról, mi pedig – és ebbe a balliberális honfitársaim is beleértem – próbáljuk a helyén kezelni, hogy mivé is züllesztették a hozzá hasonló alakok a Deák Ferenc által fémjelzett magyar szabadelvűség eszméjét!”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lelánczi
2022. október 21. 00:57
Bródy János a jelenleg élő legnagyobb hatású magyar nemzeti dalköltő, amint azt az eddigi kommentek is bizonyítják. Bródy következetes megszólalásai, melyekben mindig kiáll az egyetemes emberi jogok mellett, igencsak frusztrálják a fasizmusra fogékony barbár és tudatlan tömegembereket, akik számára csak a gyűlölet kultúrája nyújt nyomorult életükben vigasztalást.
lelánczi
2022. október 16. 21:35
https://www.facebook.com/photo/?fbid=654350006051773&set=a.200759204744191
De Molay
2022. október 15. 15:17
"Hehe csakhogy Bródy elvtárs ott volt ám a KISZ 1983-as, Amerika-ellenes békemenetén is, ahol ,,békés indulatokról,, harsogott, utána a felvonulók az Internacionálét énekelték. :))" Én nem voltam ott. De most megtaláltam a Pestis rácok cikkét. De hogy múlik az idő... Én azt hittem, hogy egy békemeneten részt venni az jó dolog :-). De, hogy Bródy valaha is harsogott volna azt nehezen tudom elképzelni. Különösen, hogy békés indulatokat kért.
lelánczi
2022. október 15. 11:28
Ami rettenetesen kínos, az az ilyen Nerlakájok hazug büfögése. Bródy sohasem volt szdszes delegált a Mol felügyelő bizottságában, és egyébként a jelenleg élő legnagyobb hatású magyar nemzeti dalköltő. Egy kicsit több tiszteletet érdemel nertársak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!