A NATO az USA erőszakszervezete

2023. február 17. 06:18

Az Északi Áramlat gázvezeték felrobbantása terrortámadás volt Európa ellen.

2023. február 17. 06:18
null
Ágoston Balázs
Ágoston Balázs
Magyar Nemzet

„Pedig Oroszország, bár a washingtoni szószegés nyilvánvaló volt, sem a közép-európai országok NATO-csatlakozásakor, sem az Európai Unió bővítésekor nem kért jogi garanciákat, noha lett volna rá oka, hiszen Amerika már 1992-ben meghirdette az egypólusú világrend kialakítása iránti igényét.

Vagyis az Egyesült Államok folytatta a hidegháborút, hasznos hülyék tömegeit előállítva és arra kapható gazembereket fizetett ügynökévé téve felvonulási terepnek használva Európát Oroszország ellen. Kiegyezés és gyümölcsöző kapcsolatépítés helyett a NATO felfejlődött Oroszország közvetlen határaira, miközben a világ legkülönbözőbb pontjain országokat rohant le, százezrek halálát és borítékolhatóan évtizedekig tartó zűrzavart előidézve.

2001 szeptemberében a New York-i Világkereskedelmi Központ elleni, máig homályos hátterű merényletek ürügyén az Egyesült Államok vezette NATO lerohanta Afganisztánt, hogy húsz évvel később, mintegy 110 ezer civil áldozat halálát követelő megszállás után, végül villámgyorsan kapituláljon az iszlamista tálibok előtt.

2003-ban, utólag beismerten, soha nem létezett tömegpusztító fegyverek hazug vádjára hivatkozva Irakot rohanta le a NATO-szoldateszka, ennek a hódító hadjáratnak a WHO 2008. januári jelentése szerint akár 220 ezernél is több civil áldozata lehetett. Nem érdektelen, hogy Afganisztánban hét, Irakban egy magyar honvéd halt hősi halált az idegen érdekekért folyó háborúkban. (...)

Juscsenko 2010-ben megbukott, Viktor Janukovics demokratikus választáson visszatért az államfői székbe, de a 2014-ben megszervezett második, immár véres látványtechnikai körítéssel végrehajtott, újfent amerikai és nyugat-európai pénzből finanszírozott kijevi puccs elsodorta.

A többit tudjuk. A mára az ellenzéki pártokat és a kritikus médiát betiltó, nyílt diktatúrává vált kijevi rezsim amerikai bujtogatásra addig provokálta Oroszországot, míg Vlagyimir Putyin elnök megindította a háborút.

Békekísérletek helyett az Európai Unió vezetői idióta módon teszik tönkre Európát, az Egyesült Államok pedig nyíltan terrorista országgá vált, hiszen tavaly ősszel az USA kormányának utasítására robbanthatták fel az Északi Áramlat gázvezetéket, súlyosan veszélyeztetve állítólagos szövetségesei energiaellátását. Ha Európában maradt még fikarcnyi életösztön, ez a terrorcselekmény nem maradhat következmény nélkül.”

Fotó: HANDOUT / SWEDISH COAST GUARD / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. február 18. 09:43
Jó cikk, jelenjen meg angolul is. Kívánom, hogy vegye át cikkét a V4NA és az American Conservative. https://v4na.com/gazdasag/meg-putyinnal-is-uzletelt-az-elvtelen-guy-verhofstadt-szallitmanyozo-cege-108954/
Palatin
2023. február 17. 22:58
A Nato nem az európaiakért, hanem Oroszország ellen lett létrehozva. Az egy mese, hogy a Nato egy védelmi szövetség. A Nato az USA meghosszabbított ágyúcsöve, a töltelék benne Európa. A Nato célja, hogy egy esetleges háború az oroszok ellen Európában follyon le, megóvva ezzel Amerikát. Olyan ostoba vezetöi, mint ma, Európának még soha nem voltak. Ki az az bugyuta, aki elhiszi, hogy pl. Magyarországért az USA egy világháborút is meglépne. A Nato léte, ideológiája, célja egy agyrém, ami kizárólag az USA céljait szolgálja. Az is egy baromság, hogy Oroszország Európát fenyegeti. Az oroszok sok évszázados vágya, hogy Európával baráti, kooperatív kapcsolatai legyenek. Ezt mindig Európa akadályozta meg, az amcsik ármánykodásának engedelmeskedve, vagy saját butaságból. Most is ez történik. A mostani háború egy testvérháború, amely nyitott, le nem zárt számlákat hivatott rendezne a ,- ma már -, két különálló ország között. Ezt az oroszoknak és ukránoknak egymás között kell rendezni, senkinek nem szabad ebbe beleavatkozni. Az ukránok nagyon súlyos bünöpket követtek el az oroszok ellen, ezt is látni kell. A Nyugatnak persze mindig az a legjobb barátja, aki az oroszokat gyengíti, támadja. Ha Ukrajna erre már nem lesz képes, akkor a Nyugat fütyülni fog rájuk, bármit is igértek nekik. Ök is csak a Nyugat megveszekedett oroszellenességének az eszközei, csak ezt még nem fogták föl.
Nyugati Ádám
2023. február 17. 19:27
Van egy ország, amelyik NATO tag, de nem tagja az EU-nak. Ez az ország döntően az EU tagállamoknak exportál földgázt és kisebb mennyiségben nyers olajat. Érdekes módon a világsajtóban pedzegették, hogy a technikai kivitelezés a mélytengeri vezetékek építésében és javításában nagy szakértelemmel és gyakorlattal rendelkező Norvégia is közreműködhetett a németek számára fontos vezeték felrobbantásában. Ez az esemény a földgáz árát több mint kétszeresére növelte. Ha a cui prodest tényállást figyelembe vesszük, akkor a robbantásra keresve se lenne jobb végrehajtó, mint Norvégia.
neutrinoo
2023. február 17. 15:55
Ágoston Balázs egy náci orosz propagandista. Magára valamit adó hiteles médium nem közölné le az írásait. A mai Oroszország a náci Németországgal egy szinten van, tehát sosem adták jelét, hogy békét akarnának. Aki azt gondolja, hogy a több százezer halálos áldozat a béke jele az elmebeteg ideológiától függetlenül. Normális ember nem örül szurkol a népírtásnak. Márpedig itt csak az oroszok tartózkódnak egy másik állam területén, ami a nemzetközi jg szerint egyértelműen háborús büntett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!