Berecz András: Ki vagyok és mi közöm ehhez?

2019. október 24. 12:37

A népmesemondó kutató az Ez itt a kérdés vendége volt.

2019. október 24. 12:37

Berecz András lapunknak adott interjúja nyomán volt az M5 Ez itt a kérdés című műsorának vendége.

Interjúnkat itt olvashatja: 

Európa átalakul, értékei fakulóban – Berecz András a Mandinernek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. október 24. 18:42
"Berecz András: Ki vagyok és mi közöm ehhez? " Én nem tudom. Kellene? Talán ha fényképeket ragasztana ki az élőhelye közelében akkor akadna, aki felismerné.
ökobetyár
2019. október 24. 17:09
Kedves Andris, már elkurvultál... (Szhely, 1995 óta; találkoztunk). OPEvárosahegyen ORSZÁGOS PECH ÉS BALEKSZÖVETSÉG (OPeBaSzö) -Magyarország hegyen épült város – mondta, miután lenézett irodája teraszáról, a várból, Pestre. -Mutassuk meg, milyen a magasabb rendű élet és a keresztény szabadság! A győri polgármester megmutatta. Hogy én eddig mekkora tévhitben éltem! -Nem példaértékű. - mondta a nagyasszony. Persze, a példaértékű az, ha úgy csinálják, hogy az ne pattanjon ki! -S. képviselő (ne tanuld meg a nevét) sem példaértékű: rossz címre adta le a 20 millió kenőpénzt. Példaértékű: azt kendd meg, akit kell! -A győri olimpikon, tekintve a lányok számát, úgy látszik, új olimpiai ágban állított föl rekordot. -”Olimpikon”? Másik tévhitem! Úgy tűnik, ma már ez inkább nemzeti propaganda, drog, csalás és sikkasztás. -Ahogy a Biblia új kiadását lapozgattam, nem kis meglepetésemre ezt találtam: SODOMA ÉS GOMORA ÉS GYŐR (Móz.I.18.20) -Kpecér, de nem hazaáruló! - így az egyik fideszes. Lopott jószág, magyar föld árulása az Audinak „iparfejlesztési segítség”; magyar állampolgárság árulása külföldieknek, pénzért, pedig az EU árulása, mert az új „magyarok” úgyis húznak Nyugatra. -Betiltják a Civil Rádiót, mert kevés magyar nótát sugároz. Hát mért nem adják le neves politikusaink kedvenc dalait: Orbán: Én vagyok a falu rossza egyedül Nem vagyok én már, aki voltam Borkai: Minek a szőke én nékem, Hogyha a barnát szeretem? Rogán: Hogyha ír majd édesanyám Szijjártó: Egy kicsi ház van a domb tetején Hende Cs.: Ki a huszár, ha én nem Kósa L.: Nem loptam én életembe' Csak egy csikót Debrecenbe' Simicska: Nem én lettem hűtlen hozzád, Te csaltál meg engem. -Übereli Brandenburg-ot: ott a házaktól csak 1000 méterre lehet szélkereket telepíteni, nálunk Pesttől 300 km-re (Ausztriában). -Új pénznemünk: a krumpli. (Volt már 1 tocsik, 1 kulcsár, 1 princ - az egészbanklopásnál). A Rózsa Sándor Magyar Nemzeti Bank bezúzza összes forintbankóját és pincéit krumplival tölti föl. -Brazil bororo népmese: a szegénylegény egy szem búzát kakasra cserél, majd azt egy disznóra, a disznót egy ökörre... Brazil népmese? Magyar! A legény meg egy szegény gázszerelő... -Örök titoktartásra kötelezik a tanárokat, mire ők virágnyelvre tértek át: Bizony, gyerekek, a pásztorok fizetése István király alatt alig 100 ezer tallér volt, ebből hogy vehettek zöldséget, tüzelőt, gatyát? Össze is gyűltek a vár alatt protestálni, de a király lekiabált hozzájuk: Takarodjatok, mert azt is elveszem tőletek! -A 81 méterre lemerülő magyar hölgy világbajnok lett. Bakfitty! Próbáljon meg ellenzéki polgármester lenni! -Évek óta nevezem a kelenföldi vasútállomást múzeumnak: 100 év óta semmi változás. De most: az épület kiürítve - tényleg múzeumnak rendezik be! (Feleségem: Hagyd abba a jövendölést, mert minden bejön!) -A „Mindszenty József Bíboros” tér nekem nem tetszik. Legyen a neve „Ej Mi A Kő Tyúkanyó Kend” tér.
Senki Alfonz
2019. október 24. 14:08
Egy nagy, önmaga által felfújt léggömb vagy és semmi közöd az igazi magyar népi kultúrához.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!