Putyin Kijevet hibáztatja, totális háborúra készül? – Mandiner Harctér

2024. március 28. 16:58

Moszkva még nem állt elő bizonyítékokkal, de láthatóan igyekszik a saját céljaira használni a helyzetet, miközben a Belarusz elnök a NATO tagok elleni támadásról beszél. Mandiner Harctér Robert C. Castellel és Bendarzsevszkij Antonnal. Házigazda: Pócza István

2024. március 28. 16:58
null

A műsorban elhangzott legfontosabb megállapítások:

  • A Moszkvában történt merényletet az oroszok politikai céljaik elérésére használják
  • A történtek után az orosz vezetés fontolóra veheti az eszkalációt
  • Korábban már láthattuk, hogy Ukrajna terrorakciókat követett el Oroszországban
  • Oroszország akár most is megtámadhatná a NATO-t atomarzenáljával, nem szükségesek hosszú évek a felkészülésre

A teljes műsor itt tekinthető meg:

Terrortámadás Moszkvában

A múlt héten történt merénylet megrázta a világot. Számos elmélet látott napvilágot az elkövetők indíttatásával, hátterével kapcsolatban. Robert C. Castel szerint a számos konspirációval ellentétben

Putyin maga sem vitatja, hogy azok, akik meghúzták a ravaszt iszlamista terroristák.

Úgy véli, hogy el kell különíteni a háborút a terrortámadástól, mert ilyen helyzetekben az egymással nem szimpatizáló országok képesek az együttműködésre. Ilyen együttműködést láthattunk, amikor az amerikaiak a figyelmeztetési kötelezettségüknek eleget téve felhívták az oroszok figyelmét egy esetleges támadásra. 

Meglátása szerint egyértelmű, hogy Ukrajna a múltban több terrorakciót is elkövetett Oroszország területén, azonban jelenleg 

semmilyen bizonyítékot lát arra, hogy Ukrajna állna a terrorcselekmény mögött.

Az oroszok Ukrajnát és a nyugatot feltételezik a tragédia hátterében. A német vezérkari főnök szerint Oroszország 5-8 éven belül képes lesz megtámadni NATO tagországokat. Castel szerint, ha a nyugatot tényleg egzisztenciálisan fenyegeti egy jövőbeli orosz támadás, akkor ideje lenne elkezdeni felfegyverkezni, a hadiipar fontosságát növelni. 

Ne essünk abba a hibába, hogy azt mondjuk magunknak, hogy Oroszország csak akkor fogja megtámadni a NATO-t, ha minden NATO tankkal szembe képes lesz egy orosz tankot állítani, ha képes lesz minden nyugati katonával szemben egy orosz katonát állítani.

 – tette hozzá. 

A terrortámadás kapcsán Bendarzsevszkij Anton szerint a legfontosabb kérdés, hogy Putyin mit gondol. Azt már láthatjuk, hogy az eseményt politikai célok elérésére alkalmazzák, azonban azt sem tartja kizártnak, hogy a jövőben

az orosz vezetés további, súlyos eszkaláció irányába lép.

Bendarzsevszkij a merénylet első napja óta vitatja azt az állítást, hogy a terroristák az ukrán határ irányába szerettek volna menekülni, hiszen az elaknásított területeken kívül a frontvonalon is át kellett volna jutniuk. 

Bizonyos jelentések szerint Ukrajna további finanszírozása lehetővé tenné Oroszország legyőzését. Bendarzsevszkij szerint 

a lényeg nem az, hogy legyőzzük Oroszországot, hanem hogy megakadályozzuk, hogy elérje a céljait Ukrajnában.

A hadi események kapcsán hozzáfűzte, hogy 

jelenleg nem várható ellentámadás Ukrajna részéről. 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható:

Az adás a Videán is megtekinthető:

 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:04
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­­ö­­­g­­ö­­s­­ ­­l­á­n­­y­o­­k­­­ ­­­v­á­r­­n­­a­k­ ­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
békalepcse2.0
2024. március 28. 19:56
A merényletre nagyon cizellált válasz már ott van amcsiknak a baltimori hajó által letarolt híd. Műszakilag lehetetlennek hitt katasztrófa, amit egy egyszerű ruszki elektronikai zavaró eszközzel hajthattak végre egy totálisan üzemképtelenné tett hajóval demonstrálva. Ezeken a hajokon minden megduplázva van a boztonság kedvéért és még is minden kikapcsolt egy pillanat alatt!!! Ilyen akciót már sokszor csináltak az oroszok és ennek a technologiának a megszerzése volt a cél az ukri háborúnak a kiprovokáltatásában is. A legismertebb eset, amikor két naszádot tettek időlegesen üzemképtelenné irán partjainál, pont úgy hogy a tengeráramlatok egy iráni szigetre sodorják a két naszádot. Egy hét után javítás és átvizsgálás nélkül pöccre idult mind a két hajó, miután elengedték őket... Most ugyan ez történt meg amerika szivében és remélem az amcsi elhárítás a szívéhez kapott gyenge infarktust átélve.
t-a-bandi
2024. március 28. 19:25
Totális háború Putyintól? Ha-Ha!
falcatus-2
2024. március 28. 19:13 Szerkesztve
Apró, igazán elnézhető szarvashiba volt a megbízók, tervezők, szervezők, operatív irányítók, végrehajtók részéről, hogy nem tanították meg őket, és nem is kötötték a lelkükre, pláne a szerződésben, hogy a rend és a biztonság kedvéért kötelező folyamatosan allahu akhbart kiabálni, a végén meg felrobbantani a "mentőmellényüket", nehogy lemaradjanak a mennyországba vezető járatról. De, Castel úr és szagértő társai biztosan megtudják magyarázni ezt a kis malőrt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!