Szétesőben az SZDSZ vezetése

2009. június 10. 19:15

Csoportosan mondott le ügyvivői tisztségéről négy SZDSZ-es politikus. Gulyás, Csőzik, Léderer és Béki távozik a vezetésből.

2009. június 10. 19:15
Lemondott posztjáról az SZDSZ négy ügyvivője - Béki Gabriella, Csőzik László, Gulyás József és Léderer Adrás - az ügyvivői testület szerda délutáni ülésén. Az ügyvivők MTI-hez eljuttatott közleményükben lépésüket úgy indokolták: ezt a döntést eredetileg március 30-án, azt követően hozták meg, hogy az SZDSZ ügyvivői testületének többsége támogatta Bajnai Gordon miniszterelnökké választását.

Közölték: lemondásuk bejelentésével azért várták meg az európai parlamenti (EP) választást, hogy ezzel ne okozzanak zavarokat az SZDSZ választási kampányában. Kijelentették: nem gyengíteni, hanem javítani kívánták a listavezető Szent-Iványi István és az SZDSZ választási esélyeit, ezért is vették ki részüket érdemben a párt vidéki kampányából. (MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ergé
2009. június 10. 19:31
Az SZDSZ lelkiismereti tagozatának képviselői eddig bírták a megpróbáltatásokat. Fodor Gábor egykori hátországa csoportosan lép le a kétszázalékos liberális párt vezetéséből. Gulyás József, a búsképű liberális végre több időt tölthet érdekes honlapja csiszolásával, de még egyszer köszönjük meg neki tavaszi felismerését: „Nyolc év balliberális kormányzás telik el úgy, hogy egyetlen jelentős szerkezeti átalakítást sem sikerült végigvinni, ami történelmi bűn." Ha most meghallgatja a honlapján is megszólaló szomorú Sting-dalt, a Fragile-t, legalább ennyivel könnyíthet majd a lelkiismeretén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!