Bűncselekmény lesz az email-lista árulás

2009. július 29. 13:20

Az adatvédelmi biztos kezdeményezésére augusztus 10-től bűncselekmény lesz az email listák készítése, árulása, és a spam-küldés is.

2009. július 29. 13:20

Augusztus 10-től bűncselekménynek minősül a jogtalan haszonszerzési célból való adatkezelés, amelynek büntethetőségét Jóri András adatvédelmi biztos kezdeményezte.

A büntető törvénykönyv módosításával lehetővé válik a felelősségre vonás azokban az esetekben, amikor internetes postafiókon keresztül kéretlen üzenetekben, spamekben kínálnak megvételre jogtalanul összeállított email címeket, elérhetőségeket, személyes adatokat tartalmazó adatbázisokat a küldők - írta közleményében Jóri András. Bűncselekménynek minősül az illegálisan összeállított, direkt marketing célú adatbázisok, listák készletezése, fejlesztése, kereskedelme, illetve küldése is - sorolta az adatvédelmi biztos.

Büntethetik az email-listák árulóit (FN.hu)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!