Továbbra sem lesz ehető haszonállat a kutya

2009. augusztus 10. 15:30

Döntött az OVB, nem lehet népszavazást tartani arról, hogy ehető haszonállatnak minősítsék-e a kutyát.

2009. augusztus 10. 15:30

Nem lehet népszavazást tartani arról, hogy ehető haszonállattá minősítsék-e a kutyát - döntött hétfői ülésén az Országos Választási Bizottság. A népszavazást kezdeményező magánszemély azt a kérdést szerette volna hitelesíttetni: "Kezdeményezzük a vonatkozó jogszabályok módosítását úgy, hogy a kutya a sertéshez és a kacsához hasonlóan minősüljön ehető haszonállatnak".

Az OVB elutasította az aláírásgyűjtő ív hitelesítését, arra hivatkozva, hogy az komolytalan, abszurd, és érdemi elbírálásra alkalmatlan. Szigeti Péter, az OVB elnöke emlékeztetett rá: a testület gyakorlata az, hogy a népszavazásról szóló törvény preambulumában megfogalmazott, az országos népi kezdeményezés céljával össze nem egyeztethető kérdéseket az OVB nem hitelesíti. (mti)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gentry
2009. augusztus 11. 11:03
luccy Itt a lap alján találhatók a lótermékek: http://www.zemplenhus.hu/zemplen.php?menu=3&lang=m "Lótermékek Vörösáruk Zempléni ló párizsi Zempléni ló virsli műbélben Szárazáruk Zempléni ló vörös kolbász Zempléni lókolbász Zempléni ló szárazkolbász Zempléni "Ménes" csemege vastagkolbász Zempléni "Ménes" csípős vastagkolbász Sonkafélék Zempléni ló gépsonka Felvágottak Zempléni ló veronai felvágott" Undorító!!! Szerintem a ló semmivel sem kevésbé társállat, mint a kutya.
gentry
2009. augusztus 11. 10:59
luccy Sajnos tévedsz, a ló ugyanis (szerintem felháborító módon) ehető haszonállat, több helyen lehet lókolbászt kapni.
luccy
2009. augusztus 10. 20:20
Ki eszik lovat? Szerintem a ló sem ehető haszonállatnak van minősítve... :S
gentry
2009. augusztus 10. 17:49
Az viszont jó lenne, ha a lovakat is a kutyákkal egy kategóriába sorolnák. Mert lovat sem kellene ennünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!